MTVA: Nem tiltottuk le Jaksity Katát

2013.10.15. 13:06

Jaksity Kata, az ATV műsorvezetője Facebook oldalán közölte, hogy először meghívták az m1 Jakupcsek Gabriella által vezetett Ridikül műsorába, de később lemondták a szereplését, mondván az MTVA vezetése nem engedélyezi a szereplését a műsorban

"Jesszusom, hol tartunk? Ez nem is politikai műsor! Mitől félnek, mit fogok rendezni ebben a műsorban, ami ráadásul felvételről megy, tehát ki is vághatnak belőle bármit, ami nem tetszik nekik. Nevetségesek! Ismėt kiderült, hogy persona non grata vagyok" – írta.

Az MTVA sajtófőnöke szerint nem történt ilyesmi, Lencsó Rita kérdésünkre azt mondta, hogy "egyszerűen annyi történt, hogy a Ridikül szerkesztői a témához találtak egy másik szereplőt, aki jobban megfelelt az elképzelésüknek. De az ATV-s műsorvezető nincs letiltva a közmédiában, egy másik témánál szívesen látjuk őt".

Az Index szerette volna erre reagáltatni Jaksity Katát, de azt mondta, hogy nem kívánja kommentálni a kijelentését, "mindent leírtam, amit akartam az ügyről".

Jaksity Kata pályafutását az MTV-ben kezdte, ahol kezdetben a Híradóban dolgozott, majd 2003-05 között a Kék fényt is vezette. Dolgozott a TV2-ben a Jó Reggelt, Magyarország! című műsorban, majd 2006-ban egy évig Echo TV-n szerepelt. 2007 óta az ATV és a Klubrádió műsorvezetője.