Távozik a hvg.hu főszerkesztője

2013.10.23. 11:58

"A HVG Kiadó Zrt. vezetése elfogadta Gavra Gábor, a hvg.hu főszerkesztőjének lemondását, mivel a bajai videófelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét" - olvasható a hvg.hu-n.

Ez a mélypontja a magyar politikának

Gavra Gábor 2011 óta állt a hvg.hu élén, melynek irányítását 2013. október 23-tól Neizer Anita eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át megbízott főszerkesztőként.

Bajai kamuvideó: itt a VHS-változat!

A videó, amit elsőként a hvg.hu közölt, azt mutatja be, hogy egy férfi jelentős összeget ígér beszélgetőtársainak, ha ők és a családjuk a Fidesz jelöltjére szavaznak a bajai időközi választás megismételt fordulóján. Később kiderült, hogy a felvétel hamis, a jelenetet megrendezték. A pártok egymást vádolják a videó megrendelésével, az ügy hátteréről ebben a cikkünkben olvashatnak.

A hvg.hu szerkesztősége korábbi írásában súlyos, megengedhetetlen hibának minősítette címadását és minősítését a bajai videóval kapcsolatban. Akkor azt írták, hogy  "a körülményektől függetlenül súlyos, megengedhetetlen hibát követtünk el, amiért nem háríthatjuk másra a felelősséget, és aminek a tanulságait nekünk kell levonnunk".