Meghalt a BBC pedofil munkatársa

2013.10.29. 10:19

Holtan találták David Smitht, a BBC 67 éves exmunkatársát, akinek épp a napokban kezdődött volna el a bírósági tárgyalása amiatt, hogy 1984 nyarán heteken át szexuálisan zaklatott egy 12 éves fiút, írja a BBC. A halál oka egyelőre ismeretlen.

David Smith ellen letartóztatási parancsot adtak ki, mert hétfőn nem jelent meg a londoni Southwark Crown Courton. Az ügyvédje aggódni kezdett érte, ezért a rendőrökkel együtt hétfő délután kimentek a férfi lakására, ahol a 67 éves Smitht holtan találták. A nyomozás egyelőre nem részletezte, öngyilkos lett-e vagy időskori betegség végzett-e vele.

Smitht bántalmazással és szexuális bűncselekménnyel vádolták egy majdnem 30 éves ügyben, amikor leszólított egy kisfiút az uszodában, elcsábította a lakásába, majd ott molesztálni kezdte. Ezután elvitte a BBC White City-i stúdiójába, hogy ott megmutassa neki a rádiókészítés titkait, de az út során végig tisztességtelenül viselkedett. Az ügy azonban csak 2012. október 3-án lett ismert, mert az 1984-es áldozat ismerősei ekkor látták a tévében a Exposure: The Other Side of Jimmy Savile című dokumentumfilmet (ami arról szólt, hogy Sir Jimmy Savile tinilányokat erőszakolt, és csak egy exdetektívnek köszönhetően bukott le, és jutott el a bíróságig az ügye), és a hatóságokhoz fordultak.

David Smithnek nem ez volt az első szexuális bűncselekménye. Már 1966-ban is elítélték, azóta pedig 22 alkalommal követett el nemi erőszakot fiatal fiúk ellen.