2014-ben újra lesz nyomtatott Newsweek

2013.12.04. 13:21
2014-ben újra megjelenik nyomtatásban a Newsweek amerikai hírmagazin, miközben a New York Magazine csökkenteni fogja példányszámát, írja az MTI.

A Newsweek kiadója tavaly ősszel jelentette be, hogy 2013-tól megszünteti a 80 éves múlttal rendelkező hetilap nyomtatott változatát, és a lap kizárólag digitális formában jelenik meg. A lépéstől 40 milliós dolláros megtakarítást reméltek a tulajdonosok, de a Newsweek helyzetét azóta sem sikerült rendezni. Korábban a The Daily Beast című közéleti híroldallal próbálták összevonni, sikertelenül. A 2003-ban még négymillió, 2012 első félévében már csak másfél millió példányszámú Newsweek a nyomtatott változatának megszüntetésekor a második legnépszerűbb heti hírmagazin volt az Egyesült Államokban a Time után. 

A Newsweeket augusztusban vette meg egy kisebb médiacég, és az új főszerkesztő, Jim Impoco jövő januárra vagy februárra tervezi megjelentetni a következő nyomtatott lapszámot. A 64 oldalas magazint „prémium terméknek” szánják, és az eddigieknél nagyobb előfizetési díjjal, de kevesebb reklámmal fog megjelenni, nyilatkozta Impoco a The New York Timesnak.

Ezzel párhuzamosan a New York Magazine jövő márciustól a jelenlegi heti egy kiadás helyett csak kéthetente fog megjelenni. A lépés oka, hogy a hirdetők elpártoltak a laptól a gazdasági válság 2008-as kitörése óta. A lapszámok csökkentésével megspórolandó 3,5 millió dollárt a digitális kiadás javítására fogják fordítani a tulajdonosok. A magazin hasábjain korábban olyan, ma már híres szerzők váltak ismertté, mint Tom Wolfe vagy Nora Ephron.