Ákos 26,5 milliót kapott az MTVA-tól

2013.12.18. 16:16

Október végén derült ki, hogy Ákos 12 millió forintért írt új szignálokat a közrádiónak, de az Átlátszó most megtudta, hogy nemcsak a rádióknak, hanem az MTV Zrt.-nek és a Duna TV Zrt.-nek is szerzett új szignálokat tavaly, további 12 millió forintért.

Az Átlátszó már októberben megjegyezte, hogy valami nem stimmel, mivel Ákos összesen 320 szignálról nyilatkozott a Heti Válasznak. A rádiós szerződésben viszont csak 220 szignálról találtak adatokat. A mostani, újonnan megszerzett szerződés adott választ a hiátusra, a tévéknek ugyanis 119 új szignált készített.

A 24 milliós szignálok mellett további Ákos-szerződésekre is bukkant az Átlátszó, eszerint a tavaly a Szigeten megtartott Ákos-koncertről készült 38 perces videofelvétel levetítésében is megállapodott a közmédiával, 1 millió forint plusz áfa értékben.

„Egy évvel korábban A Katona imája című koncert felvételére kötöttek szerződést, az 50 perces film rögzítéséért és levetítésének jogaiért az MTVA 1,4 millió forintot fizetett. A harmadik megkapott szerződésben a 2011-es, Arénában tartott koncert hangfelvételének felvételeit rögzítették: ezért 100 ezer forintot fizetett az MTVA és a dokumentum szerint 2011. december 26-án adták le a felvételt először a Petőfi Rádióban és ezután még egy évig birtokolták a jogokat” – írják.

A korábbi, peres úton megkapott szerződéssel együtt eddig tehát az elmúlt három évben 26,5 millió forint értékben szerződött a zenész cége a közmédiával.