Tévés díjat kapott az X-Faktor és a Hír TV is

2013.12.19. 10:41

Második alkalommal adták át a Kamera Korrektúra-díjakat szerdán Budapesten. Hét kategóriában hirdettek eredményt, és különdíjat is volt, amit Gundel-Takács Gábor kapott. A Hír Tv három díjat is kapott a díjkiosztón, a legtöbb díjat bezsebelő tévécsatorna természetesen az MTVA lett. Hír és hírháttér kategóriában a Hír TV kapta meg az első helyet, a Magyarország élőben árvízi különkiadása miatt, a második helyet pedig az ATV Egyenes beszéd című műsora kapta. Kálmán Olgának a Keszei Sándorral, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnökével készített interjúját díjazták. A harmadik helyen az MTVA/Duna Heti Hírmondójának ezredik adása végzett, és különdíjat nyert az RTL Klub Házon kívül műsorának szerkesztősége, - írja az MTI.

Az RTL Klub X-Faktor című műsora a zene kategóriában végzett az élen, míg a második helyet az MTVA/MTV A Dal döntője szerezte meg, a harmadikat pedig a TV2 Sztárban sztár című produkciója, így a díjazás teljesen kiegyenlített volt. A szórakoztató kategória első díját az MTVA/MTV műsora, a Magyarország, szeretlek! kapta, ami némileg érthetetlen, megelőzve az RTL Klub 1 perc és nyersz! műsorát, valamint a Viasat3 A dilemma című programját.

A dokumentumfilmek versenyében Skrabski Fruzsina munkája, az MTV-ben bemutatott Elhallgatott gyalázat című film nyert, - a filmről írt kritikánkati tt olvashatja. A második helyet a HírTV Maffiafíling című műve, míg a harmadikat az MTV-ben bemutatott, a TV Com által gyártott, A Griff, a Dámvad és a Varjú című mű nyerte.

Portré kategóriában az MTVA munkatársai által készített és a Duna TV-ben bemutatott Szerelmes földrajz sorozatának Pálferi útjai című epizódja nyerte el az első díjat. Az egykori magasugró országos bajnok, jelenleg katolikus papról Dala István rendezett filmet. (Pál Ferenccel készült interjúnkat itt olvashatja.)

A tévéfilmek és -sorozatok között első helyen a Mega Film (MTV) alkotása, a Pillangó végzett, megosztva a Szabadság - Különjárat címmel a Szupermodern Stúdió által forgatott alkotással (a filmről a kritikánkat itt olvashatja.) A HBO Társasjáték 2 sorozata a második helyen végzett.

A tudományos, ismeretterjesztő filmek között az Elefánt Stúdió MTV számára gyártott, Mese a somogyországi patakgörbítőkről című alkotása remekelt, az RTL Klub XXI. Század című műsorának Mephisto című része, valamint a Spektrum TV-n vetített Behálózva című program előtt. A kategória különdíjasa a Természetfilm.hu-n játszott, A láthatatlan madárfotós című dokumentumfilm sorozat lett.

A zsűri elnökének különdíját a Mega Film által az MTV számára készített Munkaügyek - Műkedvelő előadás című epizódja nyerte, míg a gyermekműsorok különdíját az MTVA M2-n játszott Lóti és Futi című alkotás vihette haza.

A sport kategória nyertese a TV2-n bemutatott Napló - Menekülés a győzelembe című műsor lett.