Perelne a szeretőjével lebuktatott francia miniszterelnök

2014.01.10. 10:51
Francois Hollande a Closer nevű bulvárlapot perelné, mert egy színésznővel folytatott állítólagos viszonyáról közölt képeket. Azt nehezményezi, hogy megsértették a magánélethez való jogát.

A bulvárlap ma megjelenő számában azt állítják, hogy az 59 éves Hollande és a 41 éves Julie Gayet intim viszonyban vannak egymással. A miniszterelnök egy munkatársán keresztül az AFP hírügynökségnek jelezte, hogy a folyóirat  "megsértette a magánélethez fűződő jogát, amely őt minden más állampolgárhoz hasonlóan megilleti". A közleményben Hollande magánszemélyként, és nem mint államfőként nyilatkozik, és azt is kilátásba helyezi, hogy jogi lépéseket tesz a lap ellen.

 A Closer hétoldalas, fényképekkel illusztrált összeállításban ma mutatja be a liézont, de internetes kiadásában tegnap éjjel 11 után már közöltek egy ízelitőt a botrányosnak ígérkező leleplezésről "Francois Hollande és Julie Gayet - az elnök titkos szerelme" címmel. A vikkben egyébként a pásztorórákra motoron érkező államfőt és meglepő képeket ígérnek, valamint azt feszegetik, hogy biztonsági szempontból mennyire kóser az, hogy a miniszterelnök egy numeráért motorozgat Páriusban, mindössze egy testőr kíséretében.

Hollande egyébként nem nős, Valérie Trierweiler újságíróval él együtt. Előtte Ségolene Royallal, a 2007-es elnökválasztás szocialista jelöltjével élt együtt hosszú ideig, négy közös gyerekük is van. Hollande és Gayet állítólagos viszonyáról már korábban is voltak híresztelések az interneten: a színésznő tavaly márciusban feljelentést tett az ügyben, kérve, hogy azonosítsák a híresztelések terjesztőit.