Az Axel Springer megvenné a Forbest

2014.01.15. 14:45

Az Axel Springer lapkiadó is érdeklődik a Forbes magazint kiadó amerikai Forbes Media cég iránt. A Wall Street Journal értesülései szerint az Axel Springer mellett öt cég fontolgatja, hogy megvenné a Forbest, két kínai és két szingapúri befektetési társaság, valamint Jack Laschever, a Forbes Media egyik vezetője, szintén egy befektetési csoport élén. Az Axel Springer már korábban megszerezte a Forbes magazin lengyelországi és oroszországi kiadásának jogát.

A Forbes család novemberben jelentette be, hogy megválik a lapkiadótól. A tulajdonosok – a család és az Elevation Partners kockázatitőke-befektető, amelynek 45 százalékos részesedése van a Forbes Mediában – szeretne 400-500 millió dollár (90-110 milliárd forint) közötti összeget kapni a cégért.

A Forbest 97 éve alapították, 43 országban jelenik meg és több mint 60 millióan olvassák. A magyar verzió első lapszáma tavaly novemberben jelent meg (kritikánk róla itt) a Business Consulting & Media, illetve annak magyarországi cége, a Mediarey kiadásában.