E-cigiző színésznő miatt áll a bál az USA-ban

2014.01.15. 16:35
Négy demokrata szenátor esett neki Julia Louis-Dreyfus színésznőnek, mert az Aranyglóbusz-gála alatt elektromos cigarettát szívott, és ezt a kamera pár pillanatra meg is mutatta.

Dick Durbin (Illinois), Richard Blumenthal (Connecticut), Sherrod Brown (Ohio) és Edward Markey (Massachusetts) azzal vádolja Az alelnök című HBO-vígjáték sztárját, hogy felelőtlen pöfékelésével a fiatalokat befolyásolta. "Az Aranyglóbusz-gálát rengeteg fiatal követi a tévében, így a rendezők és az eseményt közvetítő NBC televíziótársaság felelőssége, hogy az e-cigaretták ne jelenhessenek meg az adásban."

julia louis dreyfus e cig a l

Nem Louis-Dreyfus volt az egyetlen e-cigarettázó híresség egyébként a gálán, egy vágóképen a friss Aranyglóbusz-nyertes Leonardo DiCaprio szájában is látható volt egy villanybláz. Az elektronikus cigarettákra vonatkozó szabályozások értelmében azonban a terméket nyugodtan lehet reklámozni a tévében, nem ugyanazok a törvények vonatkoznak rá, mint a dohányermékekre, hiszen dohányt nem is tartalmaznak, csak nikotint.

Az Amerikában egyre népszerűbb e-cigaretták imidzsének minden bizonnyal jót tett, hogy a két hollywoodi sztár élő egyenes adában szívta őket, de például Chicagóban már hétfőn egy olyan javaslat került a helyi önkormányzat elé, amiben nyilvános, zárt helyeken pont úgy betiltanák a fogyasztásukat (használatukat), mint a dohánytermékekét. Erre egyébként New Yorkban már jóval korábban sor került, és Los Angeles városa is fontolgatja a tiltást.

Magyarországon nincs ilyen szabályozás éttermekben, kocsmákban vagy középületekben továbbra is nyugodtan lehet e-cigarettázni.