Újabb egymilliárdos megbízást kapott a Simicska-közeli Hung-Ister

2014.01.24. 10:55

Újabb megbízást adott a Szerencsejáték Zrt. a részben Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó Hung-Ister Filmprodukció Zrt.-nek - írja a Népszabadság. A legnagyobb műsorbeszállító cég készítheti idén is a sorsolási műsorok gyártását 456 millió forintért, és további 551 millió forintért kreatív tervezésre és gyártásra kaptak megbízást, így összesen 1,0007 milliárd forintos üzletet kötöttek. A szerződést novemberben írták alá és az idei év egészére szól. A Hung-Ister a 2013-as évre 1,6 milliárdos szerződést írt alá a Szerencsejáték Zrt.-vel.

A Népszabadság a Szerencsejáték Zrt.-től azt a tájékoztatást kapta, hogy a céget a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. döntése alapján lefolytatott zártkörű pályázati eljárás keretében választották ki. Mint közölték, a játékosok visszajelzései, a pénzügyi mutatók, a kampányok hatékonysága, és a szaksajtó véleménye alapján elégedettek a Hung-Ister munkáival.

A Hung-Ister a jobboldali, kormányhoz közelállónak számító médiabirodalmak egyikéhez, a Nemzet-csoporthoz (Magyar Nemzet, Hír TV, Hung-Ister, B-Reklám Kft., Mahír Zrt.) kapcsolódik, Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozik. Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint a B-Reklám Kft. tulajdonában van, amelynek tulajdonosa Simicska Lajos és a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

A Hung-Ister vezetője 2005 és 2010 között az a Fazekas Csaba volt, aki 2004-ben néhány hónapig a Hír TV vezérigazgatói posztját is betöltötte. Szalai Annamária, a Médiatanács elnöke 2010 őszén Fazekas Csabát nevezte ki a közmédia teljes (2012-ben 69 milliárd forint) költségvetésével és vagyonával gazdálkodó Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának, de ő 2011 februárjában lemondott, és visszament korábbi pozíciójába a Hung-Isterhez.

A Hung-Ister azonban nemcsak sorsolási műsorokat gyárt évek óta a köztévének, ők készítik a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőt is, adásonként 24,1 millió forintért, és a Show and Game Kft-vel közösen ők gyártják a Bízunk benned! nevű vetélkedőt és a Legenda című zenés szórakoztató műsort is.