Cuki kiskutya az év reklámjában

2014.02.03. 17:30

Mint minden évben, idén is két dologról szólt a Super Bowl, az amerikaifutball-bajnokság döntője: a futballról és a reklámokról. Az előbbit a Denver Broncos csapatát agyonverő Seattle Seahawks szolgáltatta, az utóbbit meg azok a cégek, amelyek nem átallottak félpercenként akár 4,5 millió dollárt is kifizetni azért, hogy a portékájukat hirdető kisfilmeket 100 millió amerikai láthassa. A nemzetközi sugárzásra átadott tévés jelben a reklámok nem voltak benne, így mi nem láthattuk őket élőben, de annyira nem is nagy kár, hiszen a felhozatal nagyjából olyan volt, mint az eddigiek.

Általában ugyanazok a cégek hirdetnek minden évben, nem fog feltűnni a sarki fűszeres vigyorgó arca egy Pepsi- és egy Coca-Cola-reklám között, hiszen a 4,5 millió mellé még ott van a gyártási költség is, így közel tízmillió dollárral simán számolhatunk, ha mondjuk olyan reklámot akarunk forgatni, mint a Bud Light nevű (borzasztó) sört gyártó Anheuser-Busch sörgyár, aminek idei reklémjában Arnold Schwarzenegger, Minka Kelly és Don Cheadle színészek hakniztak. A netes konszenzust és saját véleményünket összesítve megmutatjuk a 13+1 legjobb idei reklámot, tessék szépen megszavazni, hogy melyik az, ami legjobban hiányzik a magyar kertévék kínálatából! Értelemszerűen 1-est kell adni annak, ami legkevésbé, 10-est pedig a legjobban tetsző reklámnak.

Audi - Droberhuahua

A csivava testére műtött dobermann-fejért már megérte megcsinálni. A kompromisszumok nélküli tervezés diadala, mondják. Náluk a harmadik helyen végzett. 

Audi Big Game Commercial

Bud Light - Ian Up for Anything

A Bud Light sört ránk tukmáló filmben Kovács Jánosnak szerencséje van, mert nyert egy felejthetetlen estét a sörgyár jóvoltából. Limuzin, csajok, sör, új gúnya, Minka Kelly, sör, Don Cheadle, láma, sör, ikercsajok, Schwarzenegger, sör, sör, sör.

Ian Up For Whatever Film

Budweiser - Puppy Love

Kisgyerekkel és/vagy állattal mindent el lehet adni, ez fix. Ha pedig a filmünkben kölyökkutya és ló is van… Ettől függetlenül ez a reklám a szerkesztőség idei kedvence. Ha egyetért, adjon egy tízest rá, de gyorsan. (Van ennek a reklámnak előzménye is, a Budweiser-söröslovak és a kutyák történetét jó pár évvel ezelőtt elkezdték írni a sörgyárban, csak éppen dalmatákkal.) 

Budweiser Super Bowl XLVIII Commercial

CarMax - Slow Bark

Egy olyan reklám, aminek van emberekkel elkészített verziója is, amiben sokan, nagyon lassan tapsolnak, de ez, amiben sok kiskutya nagyon lassan ugat, és közben iszonyú cuki dolgokat csinálnak, sokkal jobb.

Slow Bark - CarMax "Puppy Version" of Big Game Commercial 2014

Chrysler - America

Az autógyár 2012-ben Clint Easwoodal, tavaly Eminemmel hirdetett, idén Bob Dylan állt be a sorba. Az üzenet mindig ugyanaz: Amerikai az nagyon amerikai, a Detroitban gyártott Chrysler meg méginkább. Kár, hogy a Chrysler már a Fiat-konszern tulajdona, és ha van valami, ami nem amerikai, az a Fiat.

Bob Dylan - Super Bowl 2014

Coca-Cola - Going All The Way

Adrian Peterson, avagy a Lila Jézus a Minnesota Vikings futójátékosa, és bármilyen hihetetlen, egyszer ő is volt gyerek. Ha önnek a Coca-Cola reklámfilmje jön be a kisfiúval, aki átrohan a városon, hogy a végén kapjon egy üveg kólát, szavazzon!

Coca-Cola - Going All The Way

Doritos - Time Machine

A tortillachipsgyártó idei filmjei közül ez volt a legviccesebb, de ez nem azt jelenti, hogy nem lett volna jobb nála a kínálatban: a cég minden évben kiír egy pályázatot, amin bárki elindulhat egy reklámmal, és a legjobbat bemutatják a Super Bowl alatt. Nekünk ez tetszett, de az, amit végül bemutattak, de lehet, hogy önök nem így vannak ezzel.

Doritos® - Time Machine -- Crash the Super Bowl Top 5 Finalist

H&M - Nearly Naked Beckham

Nem egy nagy eresztés, tulajdonképpen arról szól, hogy a 38 éves futballista mennyire jól néz ki pucéron. Női olvasóinknak szánjuk. 

David Beckham for H&M - Campaign Film

Jaguar - Every Villain’s a Brit

A filmek minden emlékezetes főgonosza brit. Miért? Mert elegánsak? Főszerepben Ben Kingsley (Vasember 3), Tom Hiddleston (Thor) és Mark Strong (Sherlock Holmes).

Loki és a több filmes főgonosz csakis Jaguárral száguld!

Priceline - Negotiator Rises

Ha két sztárszínészed van, nagyon nem lőhetsz mellé, mondják Hollywoodban. A diszkontutakat és szálláshelyeket kínáló weblap már második éve épít az Agymenők (The Big Bang Theory) Kaley Cuoco nevű szőkenőjére és a kisfilmekben az apját alakító, nálunk Tídzséhukerként ismert William Shatnerre. 

Super Bowl 2014 Commercial - Negotiator Rises - Priceline

T-Mobile - Life Without Contract

Tim Tebow, éppen szabadúszóként funkcionáló amerikaifutballista a T-Mobile egyik új szolgáltatását reklámozza, iszonyú viccesen - amióta nincs szerződése, nagyszerű ez élete, mondja. Nálunk ez a második legjobb.

What can Tim Tebow do with #nocontract? | T-Mobile Commercial

Toyota - Muppets Road Trip

Terry Crewes akciósztár és Muppet-show főszereplésével készült ez a film, amiből az derül ki, hogy ha Toyota Highlanderrel hajtunk be a nyugdíjasházba, mindenki szívesen fogad minket. 

Big Game Ad Starring Terry Crews and the Muppets

TurboTax - Love Hurts

Ne a meccset nézd, hanem az adóbevallásodat töltögessed, mert kapsz vissza pénzt. A reklám, ami láttán itthon zavargások indulnának.

Love Hurts - TurboTax Big Game Commercial & TV Ad (Official :60)

Volkswagen - Wingy Things and Rainbows

A tavalyi évben vírusvideó-rekordokat döntő VW (A kis Darth Vader című filmükkel) idén nem gyereket, hanem tinicsajt választott szereplőnek, és egy apát, aki azt mondja a gyereknek, hogy ha egy VW eléri a 100 000 mérföldet az országúton, akkor egy német mérnöknek kinő a szárnya. 200 000-nél meg…

2014 Volkswagen Game Day Commercial