Jolán
2 °C
4 °C

A Rádió Eger szerint nem korlátozta őket az önkormányzat semmilyen szerződéssel

2014.03.12. 15:50
A Népszabadság birtokába jutott feljegyzés szerint olyan keretszerződést kötött Eger önkormányzata és a Rádió Eger, amelyben rögzítették, hogy tilos a város jó hírnevét és hitelképességét sértő információkat közölni. A szerződés megszegése azonnali elbocsátással és kártérítéssel járt. A rádió azonban tagad, az ügy hátterében pedig konkurenciaharc állhat.

A mai Népszabadság írt arról, hogy a szerkesztőségükbe juttatott feljegyzés szerint 2013 végéig megállapodott egymással Eger város önkormányzata és a Rádió Eger, hogy utóbbi semmilyen módon nem kritizálja előbbi munkáját és dolgozóit, a hírt pedig azóta több híroldal is átvette. Tilos a várós jó hírnevét és hitelképességét sértő információkat megjelentetni vagy akár erre utaló magatartást tanúsítani, bármit is jelentsen ez. A rádió szerkesztőségének munkatársaira is vonatkozott a megállapodás, miszerint a keretszerződésben foglaltakat a közösségi oldalakon, nyílvános helyeken és bármilyen más médiában be kell tartani. Teljesen mindegy, hogy azt a rádió nevében vagy magányszemélyként teszik.

A szerződés megszegése a munkaviszony felbontását eredményezte és emellett kártérítést is kellett fizetni. A Népszabadság birtokában lévő feljegyzés 2013 december végéig szólt,de arról nincs tudomása az újságnak, hogy idén kötöttek-e hasonló megállapodást. A rádió egyik volt munkatársa azonban elmondta a Népszabadságnak, hogy amikor az egyik volt kollégája kátyus egri utakról panaszkodott a közösségi oldalán, a szerződésre hivatkozva eltávolíttatták vele a bejegyzést.

Megkerestük a Rádió Egert, ahonnan a cikkel teljesen ellentétes válaszokat kaptunk. Soha nem volt ilyen megállapodás a kereskedelmi rádió és az önkormányzat között, erről mindenki meg is bizonyosodhat, hiszen szabadon kikérhető a szerződés, amit az önkormányzat kötött a rádióval 2013-ban. Egyed Zsolt marketingigazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy se őt, se a másik 15 munkatársát nem kérték meg egyszer sem arra, hogy töröljék valamelyik bejegyzésüket a közösségi oldalukon. A NOL.hu-ról azóta el is tűnt a cikk, nem a Rádió Eger kezdeményezésére. A téves információ hátterében konkurenciaharc lehet, ugyanis nemsokára új rádió indul a városban, amit a Rádió Eger volt dolgozói indítanak. A Rádió Eger megteszi a szükséges jogi lépéseket, hogy tisztázzák a helyzetet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?