A Rádió Eger szerint nem korlátozta őket az önkormányzat semmilyen szerződéssel

2014.03.12. 15:50
A Népszabadság birtokába jutott feljegyzés szerint olyan keretszerződést kötött Eger önkormányzata és a Rádió Eger, amelyben rögzítették, hogy tilos a város jó hírnevét és hitelképességét sértő információkat közölni. A szerződés megszegése azonnali elbocsátással és kártérítéssel járt. A rádió azonban tagad, az ügy hátterében pedig konkurenciaharc állhat.

A mai Népszabadság írt arról, hogy a szerkesztőségükbe juttatott feljegyzés szerint 2013 végéig megállapodott egymással Eger város önkormányzata és a Rádió Eger, hogy utóbbi semmilyen módon nem kritizálja előbbi munkáját és dolgozóit, a hírt pedig azóta több híroldal is átvette. Tilos a várós jó hírnevét és hitelképességét sértő információkat megjelentetni vagy akár erre utaló magatartást tanúsítani, bármit is jelentsen ez. A rádió szerkesztőségének munkatársaira is vonatkozott a megállapodás, miszerint a keretszerződésben foglaltakat a közösségi oldalakon, nyílvános helyeken és bármilyen más médiában be kell tartani. Teljesen mindegy, hogy azt a rádió nevében vagy magányszemélyként teszik.

A szerződés megszegése a munkaviszony felbontását eredményezte és emellett kártérítést is kellett fizetni. A Népszabadság birtokában lévő feljegyzés 2013 december végéig szólt,de arról nincs tudomása az újságnak, hogy idén kötöttek-e hasonló megállapodást. A rádió egyik volt munkatársa azonban elmondta a Népszabadságnak, hogy amikor az egyik volt kollégája kátyus egri utakról panaszkodott a közösségi oldalán, a szerződésre hivatkozva eltávolíttatták vele a bejegyzést.

Megkerestük a Rádió Egert, ahonnan a cikkel teljesen ellentétes válaszokat kaptunk. Soha nem volt ilyen megállapodás a kereskedelmi rádió és az önkormányzat között, erről mindenki meg is bizonyosodhat, hiszen szabadon kikérhető a szerződés, amit az önkormányzat kötött a rádióval 2013-ban. Egyed Zsolt marketingigazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy se őt, se a másik 15 munkatársát nem kérték meg egyszer sem arra, hogy töröljék valamelyik bejegyzésüket a közösségi oldalukon. A NOL.hu-ról azóta el is tűnt a cikk, nem a Rádió Eger kezdeményezésére. A téves információ hátterében konkurenciaharc lehet, ugyanis nemsokára új rádió indul a városban, amit a Rádió Eger volt dolgozói indítanak. A Rádió Eger megteszi a szükséges jogi lépéseket, hogy tisztázzák a helyzetet.  • Hírek
  • Csok