Judit
2 °C
7 °C

Pedofilozó online petíciót fenyeget a Magyar Narancs

2014.03.12. 21:27

Pár napja jelent meg egy online petíció, ami a "szexista" Magyar Narancs "A filmtörténet 10 halálos Lolitája" című listája ellen tiltakozott, mondván, hogy az pedofil, hiszen a gyerekeket szexuális színben tüntet fel. 

A kislányok szexualizálása, a felnőttek feléjük irányuló vágyainak felkeltése vagy normalizálása éppolyan súlyos bűn, mint a rasszista uszítás. 

Ami a cikket elolvasva jogos vádnak tűnik, mint ahogy az is, hogy a listában szereplő művészeti alkotások is azt teszik. De mi nem is akarunk belemenni a vitába, mert szerdán a Magyar Narancs megtette azt, igaz elég sajátos módon: Egy ügyvédi levelet küldött a petíció felületére, melyben " a lap jóhírének nagy nyilvánosság előtti megsértése" miatt követelte a petíció levételét. A lap nevében eljáró ügyvéd azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben ez nem történik meg, úgy megtörténnek a "megfelelő jogi lépések". Nem tudjuk ez mit jelenthet, talán a liberális hetilap egy feminista petíciót fog perelni?

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?