Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Hégető Honorka-díjas lett az IndexVideó

2014.03.14. 16:33

Fiantok Dániel, Jellinek Dóra és Szabó Péter vették át az Index videós csapata nevében a Terror Háza Múzeumban átadott Hégető Honorka-díjat. Így:

Mozgóképrovatunk ezekkel a nagyszerű videókkal pályázott:

A köcsögmentesítés védőburok (alkotók: Horváth Balázs, Miklósi Gábor, Szilli  Tamás)


Éhes vagyok, oda kell nyúlnom  (alkotók: Bakró­-Nagy Ferenc, Szabó Péter)

Ki volt Hégető Honorka?

Tragikusan fiatalon elhunyt tévériporter, műsorszerkesztő. Az ELTÉ-n tanult angol nyelvtanári főiskolai szakon, majd a TV3 műsorait szerkesztette, ahol az elesett emberek sorsával foglalkozó riportokat készített. A hátrányos helyzetű emberek realista bemutatásáért 1999-ben megkapta a Tolerancia-díjat. Ezután évekig a Magyar Televíziónál, egy évig az RTL Klubnál.

Halálát az okozta, hogy a barátja, Dalmy Gáspár ittasan vezette a kocsiját, és olyan súlyos balesetet szenvedtek, hogy Honorka életét már nem lehetett megmenteni. A baleset utáni rendőrségi kihallgatáson a férfi azt vallotta, hogy az újságírónő vezette az autót, majd az eljárás befejezése előtt Brazíliába szökött. 2009-ben, Rio de Janeiro-ban fogta el a rendőrség.

A polgármester úrnak itt lefagyna a töke!  (alkotók: Jellinek Dóra, Német Tamás, Szabó Péter)

Mosolyka, te szexelsz? Komolyan, de hogy?  (alkotók: D. Tóth Kriszta, Fiantok Dániel, Iván Róbert, Jellinek Dóra)

De mi is ez a díj?

A Hégető Honorka-díjat az RTL Klub által létrehozott Hégető Honorka Alapítvány adja ki évente. A kisebbségekkel és a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó tévéműsorok készítői pályázhatnak rá.

Antal, Klári, Csilla, József, János, Ferenc, Géza – BÚÉK!  (alkotók: Iván Róbert, Jellinek Dóra, Szilli Tamás)