Mégis elindul Kerényi Magyar Krónikája

2014.04.18. 12:26 Módosítva: 2014.04.18. 12:38

Szerdán még csak arról lehetett hallani, 99 százalék, hogy lesz Magyar Krónika, de csütörtökön eldőlt, júniusban, pünkösdkor jön az első, bemutató szám, írja a Vs.hu.

Bencsik Gábor, a lap főszerkesztője szerint:

A sikerességet nem annyira eladási adatokon fogják mérni, mint a szakma és az olvasók visszajelzésein.

Amit még tudni lehet a próbaszámról:

 • 5000 példányt ingyen küldenek ki közintézményekhez,
 • további 5000 példány kerül majd piacra,
 • az ára 980 forint
 • az első szám a Várkert Bazárról fog szólni
 • a cikket a Magyar Krónikához hasonló, de bebukott Nagyítás egykori főszerkesztője, Csontos János írja,
 • Bencsik legalább olyan sok színes képet akar, mint amennyi az olasz divatmagazinokban van
 • Orbán Viktor már a mutatványszámban is jelentkezik írással
 • a Polgári Magyarországért Alapítvány 30 millió forintot pumpál a magazinba
 • a Magyar Krónikának nem lesz online változata.
Szarvas mókás kamuborítója
Szarvas mókás kamuborítója
Fotó: szarvas

Nehezen szülték meg a Magyar Krónikát, megírtuk

Januárban Kerényi Imre robbantotta a hírt egy száz jobboldali kötődésű embereknek szétküldött levelében: Orbán Viktor újságot fog írni, méghozzá minden idők eddigi legkormányhűbb lapjába, amely „sorvezetőként” szolgál majd a „centrális politikai erőtér” hívei számára.

Januárban mi is megírtuk, mire számíthat, aki fellapozza a Magyar Krónikát:

Jó volt a színdarab. Megírom. Lebilincselt a koncert. Megírom. Kinyílott a pitypang. Megírom. A kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost, idős művészünk csinált egy szép filmet, a biopiacon sárga volt a pecsenyekacsa, megírom. Csökkent a rezsim. Megírom.

Az év elején felkért szerzők között szerepelt Bayer Zsolt, Csontos János, Kondor Katalin, Kristóf Attila, Kudlik Júlia, Szentmihályi Szabó Péter és Torkos Matild is, akik 20 oldalas óriáscikkeket írnának. A Stratégia rovatba Balog Zoltánt, Boross Pétert, Deutsch Tamást, Fónagy Jánost, Kövér Lászlót, Martonyi Jánost, Matolcsy Györgyöt, Navracsics Tibort, Prőhle Gergelyt és Orbán Viktort látnák szívesen Kerényiék.

Kerényi a barátom, Orbán meg a miniszterelnököm

A jobboldalon nem teljes az öröm

Kisebb vitát generált viszont, hogy  Balogh Ákos Gergely, a Mandiner.hu főszerkesztője és a Heti Válaszba író Stumpf András is  visszautasította a Magyar Krónikában publikálás lehetőségét Zárug Péter Farkas kormányközeli politikai elemző pedig egyenesen együgyűségnek nevezte Kerényi magazinötletlét, ahová neki politológusként vicces glosszákat kellett volna írnia.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat! • Vennék
 • Bankszámla