Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszűnik az Origo zenerovata

2014.06.10. 15:44
A rovat két szerzője távozik: Inkei Bence a Cinkhez megy, de Rónai András is otthagyja az Origót, így az eddig ismert formájában megszűnik az Origóhoz tartozó Quart.hu zenei oldal.

Az eddigi formájában megszűnik az Origo zenerovata, a 2006-ban alapított Quart, ezt a Facebookon jelentette be a két szerző, Inkei Bence és Rónai András. Inkei 2006, Rónai 2007 óta dolgozott a Quartnak.

Pár perccel korábban még a Cink.hu hozta le a hírt, miszerint az Index Kult rovatához igazoló Klág Dávid helyére Inkei Bence érkezik a Gawker hírblogjához, akit még a telekomos botrány kirobbanása előtt kezdtek el megkörnyékezni.

A Quart még 2008-ban került át az Indextől az Origóhoz, azóta Inkei Bence és Rónai András szerkesztette sok más vendégszerzővel együtt. A megszűnés hátterében Sáling Gergő főszerkesztő leváltása és az azt követő felmondások állnak, így a két szerkesztő is otthagyja az Origót.

Rónai András Lázár János, a Quart és én (a felmondásom mellé, személyes) címmel a mikroblogján ír terjedelmesen a megszűnés hátteréről, majd arra is kitér, mit mondott nekik a Quartról Pálmai L. Ákos, az Origo.hu újonnan kinevezett főszerkesztője.

"Ti vagytok a zene, az jó, annak nincs köze a politikához" – valami ilyesmit mondott az új főszerkesztő, amikor bementünk hozzá. Nem tartom kizártnak, hogy ezt taktikai okból mondta, mindenesetre el tudom képzelni, hogy vannak, akik így gondolják.

Ironikus módon, a legutolsó nagyobb hangvételű cikk a Quarton Ez itten, kérem, egy élhető ország címmel jelent meg egy hete.