Megszűnik az Origo zenerovata

2014.06.10. 15:44
A rovat két szerzője távozik: Inkei Bence a Cinkhez megy, de Rónai András is otthagyja az Origót, így az eddig ismert formájában megszűnik az Origóhoz tartozó Quart.hu zenei oldal.

Az eddigi formájában megszűnik az Origo zenerovata, a 2006-ban alapított Quart, ezt a Facebookon jelentette be a két szerző, Inkei Bence és Rónai András. Inkei 2006, Rónai 2007 óta dolgozott a Quartnak.

Pár perccel korábban még a Cink.hu hozta le a hírt, miszerint az Index Kult rovatához igazoló Klág Dávid helyére Inkei Bence érkezik a Gawker hírblogjához, akit még a telekomos botrány kirobbanása előtt kezdtek el megkörnyékezni.

A Quart még 2008-ban került át az Indextől az Origóhoz, azóta Inkei Bence és Rónai András szerkesztette sok más vendégszerzővel együtt. A megszűnés hátterében Sáling Gergő főszerkesztő leváltása és az azt követő felmondások állnak, így a két szerkesztő is otthagyja az Origót.

Rónai András Lázár János, a Quart és én (a felmondásom mellé, személyes) címmel a mikroblogján ír terjedelmesen a megszűnés hátteréről, majd arra is kitér, mit mondott nekik a Quartról Pálmai L. Ákos, az Origo.hu újonnan kinevezett főszerkesztője.

"Ti vagytok a zene, az jó, annak nincs köze a politikához" – valami ilyesmit mondott az új főszerkesztő, amikor bementünk hozzá. Nem tartom kizártnak, hogy ezt taktikai okból mondta, mindenesetre el tudom képzelni, hogy vannak, akik így gondolják.

Ironikus módon, a legutolsó nagyobb hangvételű cikk a Quarton Ez itten, kérem, egy élhető ország címmel jelent meg egy hete.