Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az RTL Klub hirtelen elővette Mészáros Lőrincet

2014.06.11. 20:13 Módosítva: 2014-06-12 09:33:45

Nem örül az RTL Klub a szerdán megszavazott reklámadónak, és ezt a szerda esti híradóban sem rejtették véka alá a csatorna híradójának szerkesztői. A kiemelten kezelt, reklámadóról szóló blokkban nem felejtették el megemlíteni, hogy sokak szerint az adót kifejezetten a kereskedelmi csatornára szabták, ezt ellenzéki parlamenti képviselők is hosszasan magyarázták. 

Természetesen arról is szó volt, hogy Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke, aki kedd reggel az M1 reggeli műsorában arról beszélt, hogy a reklámadóra a kereskedelmi adók okozta nagy társadalmi károk miatt van szükség, 2011-ben ingyenjeggyel nézte meg az X-Faktor döntőjét

A híradó szerint viszont nemcsak Gulyás, hanem maga Orbán Viktor is az egykori rajongók közé tartozik, legalábbis néhány képsoron azt is láthatta a néző, ahogy a miniszterelnök az X-Faktor győzteseit köszönti, sőt, a csatorna szerint Orbánnak még kedvence is akadt a verseny résztvevői közül.

A reklámadóról szóló blokk után Gulyás társadalmi károkkal kapcsolatos megjegyzésére reagálva a csatorna végeláthatatlanul kezdte sorolni azokat a szegénygyerek- és kiskutya-simogatós társadalmi projekteket, amelyeket az utóbbi időben támogattak.

Az igazi dili viszont csak itt kezdődött, hiszen az RTL őrületes lapszemlét rittyentett az elmúlt pár év egyik nagy sikersztorijából: nem mást húztak elő a kalapból, mint a felcsúti politikában és az állami közbeszerzések közeli üzleti életben is sikert sikerre halmozó Mészáros Lőrincet.

Itt a nézők végre rácsodálkozhattak arra, hogy: 

  • Mészáros legsikeresebb cége, a Mészáros és Mészáros Kft. az utóbbi években megötszörözte az értékét.
  • Tavaly a cég 1,266 milliárd forintnyi osztalékot fizetett, ráadásul Mészáros még az egykulcsos adóval is piszok jól járt.
  • Felcsúton felépült a Pancho Aréna, ráadásul az üzletember előszeretettel mutatkozik a miniszterelnökkel focimeccseken.
  • Sőt, abban, hogy eljutott idáig, a Jóisten mellett Orbán Viktor személye is szerepet játszik.
  • A 2011-es és 2012-es állami földpályázatokon több mint ezer hektár földet nyert el.
  • És trafikokkal sem áll rosszul: az ország 19 Auchanjában nyithattak a Mészáros család barátai, rokonai és üzletfelei trafikot.
  • A felcsúti polgármester környezete a trafikpályázatokon is a legjobb koncessziókat szerezte meg: az ország mind a 19 Auchanjában a felcsúti Mészáros család tagjai és érdekeltségei nyithattak trafikot.

Az RTL riporterei ezért még Felcsútra is elmentek, de egészen rejtélyes módon sem otthonában, se cége telephelyén, sem pedig a polgármesteri hivatalban nem találták a polgármestert. A hivatalban annyit azért megtudtak, hogy a Polgármester Úr társadalmi munkában dolgozik, ezért csak hétfőn és szerdán elérhető. A hivatal képviselőinek álláspontját azzal a mesteri retorikai húzással sem tudták megváltoztatni, amikor felhívták a figyelmüket, hogy ma pont szerda van.

A Mészáros-blokkot követő hírek címszavakban: „Egymillióan keresnek kevesebbet a létminimumnál„, illetve „Fagyoskodó gyerekek Borsodban”, és „41 államtitkár, aki nagyon-nagyon sokat keres”. Majd amikor már a legrutinosabb néző is kizökkent volna a normális kerékvágásból, már arról volt szó, hogy egy 25 kilós daganatot operáltak ki egy emberből.