Az USA-nak eddig 1,7 milliárd dollárjába kerülhetett a foci vb

2014.06.27. 10:34
Az időeltolódás miatt délután, munkaidőben játszott világbajnoki mérkőzések miatt az amerikai gazdaság akár 1,7 milliárd dollárt is bukhatott, derül ki egy felmérésből.

A Captivate Network nevű cég nem hivatalos felméréséből az derült ki, hogy az amerikai válogatott eddigi három meccse elég sokba került az ország gazdaságának. A világbajnokságon jól szereplő válogatottat egyre többen nézik a nem amerikai futball iránt hagyományosan közömbös országban, a tegnapi csoportmeccsbe például Obama elnök is belepillantott.

A felmérésből kiderült, hogy az elnök példáját az éppen dolgozó amerikaiak fele követi. A kérdést egyébként 15 nagyvárosban tették fel 714 embernek, munkaidőben. 69 százalékuk azt felelte, munkatársaik nézik a meccseket, 23 százalékuk pedig elismerte, hogy munkahelyi teljesítményüket negatívan befolyásolta a világbajnokság. A férfiak 32 százaléka lazsált a vb miatt, a felső vezetők 30 százaléka pedig elismerte, hogy nem tud a munkájára koncentrálni, ha a válogatott játszik. A válaszadók hatvan százaléka kilátásba helyezte, hogy továbbra is nyomon követi majd a torna mérkőzéseit.

Az átlagfizetéseket figyelembe véve, illetve belekalkulálva az átlagos, nem munkával, hanem meccsnézéssel töltött időt, a Captivate Network kiszámolta, hogy a vb első két hete az amerikai gazdaságnak 1,68 milliárd dollárjába kerülhetett. (via The Hollywood Reporter)