Árpád
-2 °C
3 °C

Nem csökken jelentősen a foci-vb nézettsége

2014.06.30. 16:37
Míg az első teljes héten a Brazíliában rendezett labdarúgó világbajnokságot nehéz volt megverni a nézettségi versenyben, a második héten már megcsappant a magyar nézők érdeklődése, igaz, nem jelentős mértékben. A hírműsorok versenyét továbbra is a TV2 nyeri, hiába lett politikusabb az RTL Híradója.

A június 23-29 között eltelt időszak legnézettebb műsora a kereskedelmi célcsoportot tekintve az Excsajok szelleme című vígjáték lett (RTL Klub, június 29., este 8), 448 125 nézőt érdekelt. A második helyre a Barátok közt egyik epizódja futott be (390 143) a vb-ről pedig a vasárnap délutáni Hollandia-Mexikó meccs hozta a legmagasabb számot 376 488 nézővel. Ha a közönségarányt nézzük viszont, akkor három focimeccs áll az élen. A teljes lakosság körében az első két helyen Barátok közt-epizódok állnak (998 476 és 964 830 nézővel), a harmadik pedig egy Tények-adás lett 928 724 nézővel. 

Ennél sokkal érdekesebb képet mutat a napi bontás. 18-49-ben a kora délutáni sávot érdemes figyelni, hiszen a reklámtörvény bejelentése óta az RTL Klub Híradója minden nap a megszokottnál hosszabb blokkban foglalkozik a kormánypárttal, és ennek előbb-utóbb le kellene csapódnia a lakosság körében. Ehhez képest a Tények nyerte az öt hétköznapot és a vasárnapot is, csak szombaton tudott föléjük kerekedni az RTL Klub hírműsora. A különbség viszont csökkent, a múlt heti 5-7 százalék helyett csak 3-4 százalékos, kedden pedig mindössze 0,1 százalék volt - izgalmas lesz megnézni a vb utáni adatokat.

A teljes lakosságot nézve továbbra is nyomasztó a Tények fölénye, itt az egész hetet nyerték, ráadásul úgy, hogy a közönségarányban 10 százalékos is volt az előnyük - ezzel a sportműsorok sem tudták felvenni a versenyt. Az RTL viszont minden estét megnyert, azaz a tipikus magyar néző délután leginkább bulvárhírekre vagy focira kíváncsi, de fél nyolckor átkapcsol az RTL Klubra és este tízig stabilan ott is marad- kivéve az Édes Élet pár epizódját, amivel a TV2 meg tudta verni az RTL-t és a foci-vb-t is.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?