Hülyét csinált Rogán fizetett tüntetőiből az RTL

2014.07.07. 19:34 Módosítva: 2014.07.07. 19:44

Elmaradt a kormány zűrös ügyeit sorozó pergőtűz az RTL hétfői híradójában. A műsor nem nélkülözte a kritikus témákat, de ezúttal nem került a célkeresztbe sem Orbán Viktor, sem barátja és polgármestere, Mészáros Lőrinc, sem pedig a lex RTL-t beterjesztő L. Simon László.

Vajon csak az élet hozta így, mivel ha nincs téma, tényleg nincs mit feszegetni? Vagy az RTL megszeppent, amikor kiderült, mekkorát bukik a Fidesz direkt rá kiszabott megleckéztető adójával?

Ma így csinált híreket az RTL

1. A hatalom kritikájának tekinthető a riport, amiben a csatorna feldolgozta az Index anyagát a romákat büntető rendőrökről. Megírtuk, hogy egyes falvakban a rendőrök irreális bírságokkal vegzálják a cigányokat, például eldobott papír zsebkendőért vagy csengő nélküli bicikliért. Hétfőn a Roma Sajtóközpont kiosztotta a díjat a legembertelenebb rendőrőrsnek: az első helyet a budaörsi rendőrök kapták, akik 50 ezer forintra büntettek egy férfit papír zsebkendő eldobásának vétségéért.

2. Örömmel követtük a következő anyagot, amelynek szintén lapunk volt az egyik szereplője. Az RTL beszámolt a bírósági ítéletről, amely szerint trollfésszel is kitakarható a rendőrök arca. A rendőrség azért perelte be az Indexet, mert úgy érezték, a rendőrség becsületét sértettük meg azzal, hogy „unortodox módon” takartuk ki az arcokat

A csatorna rámutatott, hogy a világ legtöbb részén elképzelhetetlennek tűnik a magyarországihoz hasonló szabályozás, mivel így nehézkessé válik a rendőrök számonkérése. 

3. A vezéranyag a Rogán helyettesének szánt Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes alpolgármester garázsbejárója volt. A riport az Együtt-PM sajtótájékoztatója alapján ismertette, hogy a kerület egy drága foghíjtelket akar beáldozni azért, hogy az alpolgármesternek saját garázsbejárója legyen.

A legviccesebb rész mégsem ez volt, hanem amikor Juhász Péter utcai sajtótájékoztatóját mutatták, kormánypárti transzparenseket lengető nyugdíjasok gyűrűjében. A kamera elől menekülő ellentüntetők állították: nem az önkormányzat küldte őket, csak véletlenül jártak erre, és véletlenül volt mindegyiküknél előre nyomtatott transzparens. Az RTL hosszú snittekben mutatta a vélhetően Rogánék vezényletére érkező idős emberek szerencsétlenkedését.

4. Tizszer annyian mentek el Orbán alatt az országból, mint előtte. Ez az anyag sem az RTL saját felmérése volt, hanem helyt adtak Újhelyi István sajtótájékoztatójának. Megszólaltatták a Fideszt is, amely szerint maximum 100 ezren emigráltak.

5. Az ellenzék végül önjogán is szóba került, megvillantva koncepciótlanságuk és szétesettségük teljes dimenzióját. Pásztor Albert miskolci polgármesteri jelölése kapcsán elhangzott, mekkorát cigányozott néhány éve az egykori rendőrkapitány. Továbbá hogy az Együtt-PM kifarolt a vállalhatatlannak tartott jelölt mögül.

Elhangzott, hogy az MSZP felmérések hatására döntött Pásztor indítása mellett.

6. Végül egy rövid anyag hangulatot keltett a fodrászok, taxisok, műkörmösök körében, akiknek várhatóan szintén be kell ruházniuk online pénztárgépre.