Az MTVA vasökle lesújtott, de hogy!

2014.07.22. 16:40

Az Országos Sajtószolgálat az alábbi közleménnyel kedveskedett előfizetőinek ma délután:

Az MTV Nonprofit Zrt. közleménye

Budapest, 2014. július 22., kedd (OS) -

Az MTV Nonprofit Zrt. azonnali hatállyal visszahívta Sipos Pált az MTV Örökös Tag Alapítványból

Az MTV Örökös Tag Alapítvány Kuratóriumának 2014. májusi ülésén a kuratórium tagjai jelezték, hogy az MTV Nonprofit Zrt.-vel, mint alapítóval egyeztetett módon július 1-jei hatállyal lemondanak tagságukról, mert az MTVA és az MTV Nonprofit Zrt. más szervezeti formában, de az eddigiekkel azonos mértékben kívánja a továbbiakban támogatni az örökös taggá választottakat. Mivel Sipos Pál - a kuratórium több tagjával ellentétben - az ülésen jelzett lemondási szándékát formális módon mindeddig nem erősítette meg, ezért kuratóriumi tagsága a mai napig fennállt.

A 2014. július 9-én, a 444.hu internetes portálon megjelent "Utána minden állat szomorú" című írásban S. néven említett személyt a közösségi média Sipos Pál személyével azonosította. Tekintettel arra, hogy a cikkben leírtak egy részét Sipos Pál a lapnak gyakorlatilag elismerte, az alapító megítélése szerint nincs helye a testületben. Az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgatója ezért a mai napon Sipos Pált azonnali hatállyal visszahívta az MTV Örökös Tag Alapítvány kuratóriumából.

Kiadó: MTV Nonprofit Zrt.

Akárhogy csűrjük-csavarjuk, itt arról van szó, hogy a kuratóriumot átalakítják, és ehhez le kellett mondani minden tagnak, ami meg is történt. Csak Sipos Pál, akinek vélhetően kisebb gondja is nagyobb annál, hogy mostanában mindenféle gittegyletekhez rohangáljon aláírni valami papírt, hivatalosan ezt nem tette meg.

Márpedig ez a tessék blokkot hozni országban nem megy, itt írásban kell, három példányban, mertkülönben. És le is csapott a vasököl: a botrányba keveredett egykori alkalmazottól úgy menekül az MTVA, mint a tűztől, és ha alkalma nyílik egy látszatintézkedésre, akkor veri a mellét: tessék, kirúgtuk, MI NEM VAGYUNK OLYANOK.

Nem lehetne mondjuk egy alaposabb belső vizsgálatot indítani, és kideríteni, igazak-e a vádak, kit, kiket rontott meg Sipos a bőrnakapén, már ha megrontott bárkit is? A BBC azóta járja a kanosszát a brit sajtóban, mióta kiderült egyik műsorvezetőjükről, hogy évtizedeken át művelte azt, amivel Sipost vádolják (meg annál sokkal visszataszítóbb dolgokat), és ők meg falaztak neki éveken át. Műbalhékat viszont nem kürtölnek világgá, és nem dörzsölgetik a tenyerüket elégedetten, hogy most megmutattuk.