Valami lesz ma a HVG-nél

2014.07.30. 10:51
Az Index úgy tudja, hogy a lap tulajdonosa összevonja a HVG nyomtatott és online felületeinek szerkesztőségét, elbocsátások is várhatók, még a tulajdonosi struktúra is változhat.

Neizer Anita, a Hvg.hu jelenlegi főszerkesztője biztosan nem indul az összevont főszerkesztői pozícióért. Az Index információi szerint a tulajdonosok megkeresték Kerényi Györgyöt, a Vs.hu múlt hónapban lemondott főszerkesztőjét, valamint Weyer Balázst, az Origo 1998 és 2011 közötti főszerkesztőjét is. Az utóbbi nem vállalta a felkérést.

A HVG mára összehívott délutánra egy szerkesztőségi találkozót, ahol Vass Péter lemondott főszerkesztő a változásokról informálja a stábot, aztán két órával később, fél 4-kor Szauer Péter vezérigazgató a várakozások szerint bejelenti az új tulajdonosi struktúrát.

A csökkenő olvasottság miatt állítólag már korábban tervezték, hogy összevonják a printet és a Hvg.hu-t, de erre eddig nem került sor. 

Annak ellenére, hogy a HVG az egyik legnagyobb példányszámú hetilap, régóta probléma a lapon belül, hogy a nyomtatott változat példányszáma esik, a szerkesztőségben pedig folyamatosak a leépítések és a megszorítások. A cégen belül állítólag feszültséget is okozott, hogy közben a Hvg.hu olvasottsága nőtt. 

Az Index információ szerint egy tulajdonosváltást is bejelenthetnek ma délután a szerkesztőségben, a lap német tulajdonosai régóta fontolgatják, hogy vagy kivásárolják Szauer Pétert, vagy eladják a lapot neki. 

Neizer Anitát idén január 7-én nevezték ki a portál főszerkesztőjévé, miután a bajai videó körüli botrány miatt Gavra Gábor lemondott a pozíciójáról.