Zsidózó irodalomtanárt tüntetett ki Orbán

2014.08.22. 13:55

Augusztus 20. alkalmából az állam szakmai díjakat és kitüntetéseket is kiosztott, köztük például Takaró Mihály irodalomtörténésznek, tanárnak, aki a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át. Takarót onnan lehet ismerni például, hogy ő vezette a köztévén a Száműzött magyar irodalom című műsort, amiben kitagadta a magyarok közül a zsidó származású írókat, ellenben a nyilas kötődésű szerzőkkel, erről a Magyar Narancs írt bővebben 2012 májusában.

Takaró kitüntetésével kapcsolatban egy volt kollégája is írt Facebookon. Azt írja, hogy Takaró kizárólag jobboldali szerzők oktatását javasolta, a Nyugatot pedig csak egy kis példányszámú zsidó lapocskának tartotta.

A saját honlapja szerint 2007–2008 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészettudományi karán tanított, jelenleg az Oktatási Hivatal külsős munkatársa és a Trianoni Szemle szerkesztőségének tagja. Oktatási munkája mellett előadásokat is szokott tartani, ezen a felvételen például arról beszél a Nagy magyarok sorozat keretében Horthy Miklóssal kapcsolatban, hogy az MSZP reményei szerint végleg megbukott, mivel kozmopolita kommunizmusával anyagi és erkölcsi csődbe vitte az országot.