Személyesen az érintettől kért bocsánatot Sebestyén Balázs

2014.09.04. 17:30

...elítéljük az erőszakot, nem volt szándékunk a sajnálatos és megmagyarázhatatlan tetten gúnyolódni, s ha bármely mondatunk, szavunk, gesztusunk bántó vagy sértő volt, akkor bocsánatot kérünk

Ez áll a frissen kiadott közlemény végén, amiben a Class FM többek között kijelenti, hogy megtették a szükséges házon belüli lépéseket, és levonták a következtetéseket.

A közlemény szerint Sebestyén Balázsék az ELTE rektorának segítségét kérve személyesen a nemi erőszak áldozatától kértek bocsánatot. A Class FM szerint a Morning Show stábja nem szándékozott gúnyolódni a történteken, sem a megmagyarázhatatlan és mélységesen elítélendő cselekedeten.

A Class FM a cég saját bevallása szerint médiapiaci súlyánál fogva és az ebből következő felelősségének tudatában nem teheti meg, hogy szó nélkül elmenjen olyan társadalmilag fontos ügyek mellett, amelyek a hazai mindennapok részeként jelen vannak, de minden józan európai és egyetemes alapértékkel összeegyeztethetetlenek.

A rádió Balázsékkal együtt egy hónapos intenzív kampány indít a nők elleni erőszak megállítása érdekében, ami reményeik szerint segíthet abban, hogy a fonyódligeti gólyatáborban történtekhez hasonló esetek  megelőzhetők legyenek.