Ismét egymilliárd forintot kap Philip műsora

2014.09.05. 10:57

Tavaly még csak közelítette, most viszont már el is érte az egymilliárd forintot az az összeg, amelyet a kormány átcsoportosít a költségvetési tartalékból az "Itthon vagy - Magyarország, szeretlek" elnevezésű kulturális program megvalósítására, - írja a Világgazdaság.

Ahogy azt az Index korábban megírta, Rákay Philip hazaszeretettől és kolbászzsírtól csöpögő, kétnapos programsorozatát 2013-ban összesen 992,3 millió forinttal támogatták, ám a műsor tévés közvetítése nem állított fel újabb nézettségi rekordot. 

A teljes lakosságnál a tavalyi műsor előtti négy hétvégén 9 százalékon állt az M1 nézettsége, a programsorozat alatt viszont 7,7 százalékot értek el. A 18-49-es korosztályban 6 százalék volt az azelőtti négy hétvége átlaga, ekkor azonban csak 2,8 százalék figyelte a kiemelt műsorokat. A Magyarország, szeretlek! különkiadása csak 583 ezer embert érdekelt tavaly, az esti Szent Mihály napi máglyagyújtás pedig már csak 227 ezer embert szegezett a képernyők elé teljes népességben (18-49-ben ennél is siralmasabb az eredmény: 36 ezer néző).  Mindenki más az X-Faktort és az m1 sokadik Indul a bakterház-ismétlését nézte.