Cenzúrázni akarta Kövér stábja a lengyel sajtót

2014.09.10. 14:09

Úgy tűnik, ha a házelnök, Kövér László nincs is tisztában szavai súlyával, legalább stábja résen van néha, erre utal legalábbis Kövér legendás, Ukrajna elleni kirohanásának utóélete. Kövér kísérői ugyanis nem szerették volna, ha beszámol az esetről a lengyel média.

Mint azt mi is megírtuk, a házelnök indulatos monológban fejtette ki a véleményét az ukrán konfliktussal kapcsolatban a Szabadság Expressz elnevezésű, nemzetközi rendezvénysorozaton, épp egy hete. Egyik megjegyzésével például gyakorlatilag kétségbe vonta a jelenlegi ukrán kormány legitimitását. Szerinte ugyanis „a nem létező ukrán állam hadserege” nem fogja legyőzni az orosz hadsereget, Putyin sem fogja meggondolni magát, és a szankciók sem fogják térdre kényszeríteni Oroszországot.

Ehhez még olyan mondatokat fűzött hozzá, hogy: „Ukrajnában egy manipulált folyamat zajlik” meg hogy „ a nyugati sajtó nagy része úgy hazudik, mint hajdan a Pravda”. Majd pedig arra a következtetésre jutott, hogy az „egész ukrán válság egy cirkusz”.

A lengyelnet.hu most részletesebben is beszámolt az eseményekről a Gazeta Wyborcza nevű lengyel lapot idézve. Azt írják, hogy a Kövérrel utazó parlamenti tagok megpróbálták elérni, hogy ne jelenjenek meg a házelnök mondatai a sajtóban.

„A parlament dolgozói még arra is megpróbálták rávenni a lengyel köztévének a teremben levő újságíróját, hogy ne hozza nyilvánosságra a felvett anyagot. Azzal kezdték vádolni, hogy bizonyára manipulálni fogja a magyar házelnök szavait” - idézi a lengyelnet.hu

Kövér szavai után több lengyel, és az egyetlen magyar résztvevő is elhagyta a konferenciát, Kövérre pedig rászóltak a szervezők, hogy ne beszéljen a résztvevőkkel ilyen leereszkedő hangnemben.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM