Több újságíró távozik a Népszabadságtól

2014.09.19. 14:20 Módosítva: 2014.09.20. 18:50

A Hír tévé és a Magyar Nemzet leépítése után a Népszabadság is elbocsátásokra kényszerül, értesült a Népszava. A lap 12 távozó Népszabadság-munkatársról ír, de úgy tudjuk, hogy egyelőre ennél jóval kevesebben mentek el. Köztük van Angyal Gábor lapszerkesztő, Inotai Edit külpolitikai rovatvezető és Várkonyi Iván gazdasági rovatvezető is.

Az Index úgy tudja, 4-8 százalékkal csökkentették a lap munkatársainak fizetését, és a most távozók egy része felmondott a csökkenő fizetés és a növekvő munkamennyiség miatt, másokat pedig elküldtek. (A megállapodások, ahogy lenni szokott, közös megegyezéssel születtek.)

A Népszabadság korábban már kénytelen volt lecsökkenteni a munkatársak fizetését is, de egyelőre nem tudni, összesen mennyit kellene még spórolnia a lapnak.

A Nol.hu-tól korábban már távozott Bialkó László Gergő, aki Székesfehérváron polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson az LMP színeiben.

A kirúgásokról író Népszavában is volt kirúgás

A Magyar Nemzet kirúgásairól író Népszavánál is volt nemrégiben egy viharos gyorsaságú elbocsátás: Dési János, aki 1996 óta dolgozott a baloldali napilapnál, és 2002 óta főszerkesztő-helyettese volt, augusztusban ezt írta ki a Facebookjára, miután az egyik hétfőn bement dolgozni, de a hazaküldték:

Kedves barátaim, az élet úgy hozta, hogy 18 év után elhagy a Népszava. Nehéz, de legalább izgalmas évek voltak. Most jönnek az új kalandok.