Online lapot indítottak volt origósok

2014.09.23. 17:01

Abcúg néven elindult egy új online lap, írja a Cink. Az oldalt Richard Field amerikai üzletember indította, az impresszumban szereplő nyolc névből hatan egykori origósok. Vannak közöttük újságírók és fotósok is, a főszerkesztő pedig Tóth Sára, aki korábban az Origo egyik felelős szerkesztője volt. Ahogy sokan mások, ő is Sáling Gergő volt főszerkesztő kirúgásakor mondott fel az Origónál. (Korábban dolgozott az Indexnél is.)

Az induló lap többek között a Svájci Alapból érkező pénzek végével, a miskolci nyomortelepeken élők sorsával, a szexuális erőszak áldozataival és a megbírságolt romákkal foglalkozik. 

Field Magyarországon többek között az LMP támogatójaként lett ismert, illetve azzal, hogy ő volt az ötletgazdája annak az akciónak,a melynek keretében 2011 áprilisában a Vöröskereszt szervezésében Gyöngyöspatáról háromszáz cigány nőt és gyermeket szállítottak el. Később  bejelentkezett Juhász Péternél, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) nevű akkor még létező szervezet elnökénél, hogy támogatná az ellenzéki mozgalmat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!



  • Vennék
  • Bankszámla