100 millió dolláros per a meztelen képek miatt

2014.10.03. 13:04

A Google ellen indítana pert az az amerikai ügyvéd, aki több mint tíz, olyan ismert nőt képvisel, akinek meztelen fotói kiszivárogtak az internetre. Az ügyvéd akár 100 millió dollárra is perelné a Google-t, amiért napokig lehetővé tette a képek elérését. Mindezt egy, az óriásvállalatnak címzett levélben hozta nyilvánosságra. A Google azonban azzal védekezik, ők azonnal több tízezer képet és felhasználót tiltottak le, hogy az eset ne burjánozhasson tovább.

A képek kiszivárgása után a rajongók elkezdtek ruhát photoshoppolni a meztelen sztárokra
A képek kiszivárgása után a rajongók elkezdtek ruhát photoshoppolni a meztelen sztárokra

Martin Singer ügyvéd viszont késlekedéssel vádolja a Google-t és azt állítja, nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a tulajdonukban állós szájtokról, úgy mint a YouTube vagy a Blogspot, eltűnjenek a képek. Sőt a hírességek meztelen fotói még most is nem egy oldalon elérhetők, és az ügyvéd szerint a Google még jelentős anyagi hasznot is húzott a képekből a reklámokon keresztül.

Martin Singer kemény levelet írt a Google-nek, melyben azt állítja, más szolgáltatók sokkal gyorsabban cselekedtek, és bezzeg ha a tulajdonos felesége vagy lányai szerepeltek volna az ominózus képeken, nem késlekedtek volna a letiltással. Szerinte a Google ezzel beállt azon vállalatok nyomdokaiba, akik áldozattá teszik a nőket.

Elsőként Jennifer Lawrence és Kate Upton képei szivárogtak ki szeptember elején, amikor valószínűleg meghekkelték az Apple iCloud szolgáltatását. Ez egy online tárhely, ahová az Iphone-okkal készített felvételek feltöltődnek, és így nem vesznek el akkor sem, ha a telefon eltűnne.