A Sztárban sztár-finálét nézték a legtöbben múlt héten

2014.10.28. 15:06
A két kertévé a kereskedelmi célcsoportban olyan kétszereplős különversenyt vív a nézőkért, amibe a többi piaci szereplő nem tud érdemben beleszólni, a jövőre már az MTVA 80 milliárdos büdzséjéből élő köztévé csak a Játék határok nélkül szombati kiadásával jelezte, hogy jelen vannak (15,8 százalékos közönségarány). A teljes lakosságban a vetélkedő 722 531 nézőt érdekelt, amivel egyébként legyőzte a TV2-t is.

A két nagy különversenye nem sokat változott az előző hetekben látottakhoz képest, de az mindenképpen figyelemreméltó, hogy a Sztárban sztár a fináléra szépen felért a csúcsra, és mind a kereskedelmi célcsoportban, mind a teljes lakosság körében a hét legnézettebb műsora lett, pedig múlt héten volt a Celeb vagyok, ments ki innen! első évadának döntője és az X-Faktor második élő adása is. Az ország legnagyobb házibulijának titulált műsor 18-49-ben 609 021 nézőt érdekelt (30,4 százalékos közönségarány mellett), a teljes lakosságban pedig 1 695 215-öt (33,6 százalékos közönségarány). 

Az izmos felvezetésnek a vasárnap este elindított Rising Star is örült (teljes lakosság: 1 144 314 néző, 30,6 százalékos közönségarány, 18-49: 449 655/26,6%), de a nyitó adásokat hagyományosan jobban nézik az emberek, igazán releváns számokat majd a november 9-től látható élő adások után kapunk. A TV2 a legnézettebb húsz műsor közé egyébként nyolc műsort is delegált a teljes lakosságban, és négyet a kereskedelmi célcsoportban. Az RTL Klub szombaton az X-Faktorral dominált minden tekintetben, a hét többi estéjén pedig minden egyébbel, a Celeb vagyok…, a Barátok közt és a Budapest éjjel-nappal is sorra verte a konkurenciát a kereskedelmi célcsoportban és a teljes lakosságban is.

Egyéb érdekességek:

  • a TV2 azóta elkaszált Édes élet című konstruált reality műsorának egyik utolsó nekifutása siralmasra sikerült, 18-49-ben 8,7 százalékos közönségarány fölé nem tudott kerülni,
  • a köztévé Virtuózok című, komolyzenei tehetségkutatója pénteken este 18-49-ben 5,2 százalékos közönségaránnyal ment, amivel az MTV hatodik legnézettebb műsora volt a héten, a teljes lakosságban pedig leverte a TV2 Star Trek című filmjét is (11,8 % vs. 7,2 %),
  • a Tények (TV2) teljes lakosságban négyszer, 18-49-ben háromszor gyűrte le az RTL Híradóját,
  • a köztévé nézettségét a kereskedelmi célcsoportban szinte felesleges mérni este 9 után, mert 1,9 százalék fölé nem tudnak kerülni - mindezt a már említett kamionnyi pénzből sikerül abszolválniuk.

Forrás: Nielsen közönségmérés