Junior Prima díjat kapott az Index újságírója, Jenei Miklós

2014.11.06. 11:51 Módosítva: 2014.11.06. 13:16

Junior Prima díjat kapott kollégánk, Jenei Miklós! A Junior Prima díjat a Prima Primissima díjakhoz hasonlóan minden évben több kategóriában adják át, 30 év alatti, munkájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiataloknak. Idén a korábbinál jóval több, összesen 54 jelölés volt a magyar sajtó kategóriában, ami Krisán László, a díjat támogató Kavosz Zrt. vezérigazgatója szerint igen kiemelkedő szám.

Idén végül hatan kaptak Junior Prima elismerést: Jenei Miklós mellett Oroszi Babett, az Átlátszó.hu újságírója, Máté Bence természetfotós (aki Nagy Göncöl című felvételével idén megnyerte a BBC Wildlife magazin és a londoni Természettudományi Múzeum világversenyének madarakat ábrázoló kategóriáját), valamint Csiki Gergely (Portfolio), Bihari Ádám (TV2) és Seres Gerda (Inforádió).  A Junior Prima díj az elismerés mellett nettó 2 millió forintos támogatással is jár.

Jenei Miklós kollégánk 2012-ben Minőségi Újságírásért díjat is kapott, az Indexen megjelent, Egy kicsit könnyebb lesz lopni a MÁV-nál című írásáért, amely a vasúttársaság kétes ügyeit tárja fel. Emellett Jenei idén megkapta az Élet és Irodalom által alapított Tarnói Gizella-díjat is, amit minden évben egy, a gazdasági újságírásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó újságíró vehet át.

Az idei zsűri kilenc főből állt: Vitray Tamás, Kálmán Olga, Krizsó Szilvia mellett Gazsó L. Ferenc, az MTI igazgatója, Simon Zsolt, a TV2 elnöke, Balogh Gabriella, a CEMP Zrt. igazgatósági tagja, a Prima Alapítvány kurátora, Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke,valamint Krisán László, a Kavosz vezérigazgatója.

Jenei Mikinek gratulálunk!

A Kavosz Zrt. 2003 óta a Prima Primissima díjak támogatója, és idén vállalta a Junior Prima díj magyar sajtó kategóriájának a támogatását; mint elmondták, azért, mert munkájukhoz az elmúlt években igen nagy segítséget nyújtottak a sajtó munkatársai. Krisán László elmondta, fontosnak tartják a fiatal újságírók támogatását, és szerintük ez a díj és a hozzá járó juttatás ösztönzés lehet mindenkinek. A Kavosz Zrt. fő tevékenysége a Széchenyi-kártya program szakmai irányítása és működésének koordinálása.