Mégsem zárják ki a Tilost a frekvenciapályázatból

2014.11.13. 15:12

A Médiahatóság alaki kifogásokra hivatkozva nem fogadta el a Tilos Rádió frekvenciapályázatát, így nagyon úgy nézett ki, hogy megszűnhet a Tilos Rádió. A Médiahatósághoz benyújtott, 467 oldalas pályázatot a Tilos még július 22-én adta be. A hivatalos közlemény szerint a rádiót hiánypótlásra szólították fel, méghozzá két dolog miatt:

igazolniuk kellett, hogy legalább az első három hónapban biztosítani tudják a szükséges anyagi hátteret; nem volt megfelelő a banki lekötésről szóló igazolás.

A Médiahatóság elutasító határozata végül elég nevetségesre sikeredett. Eszerint az indoklás szerint az egyik probléma az, hogy a CD-re került anyag nem egyezik meg a papíron beadott pályázattal, mivel a számozott oldalak hátsó, üres, áthúzott, 467 oldalát nem szkennelték be. Az illetékesek az új banki igazolást sem fogadták el. A frekvenciára még egy pályázó volt, így nagyon úgy tűnt, a Tilos megszűnik, és helyette más kapja a frekvenciát.

Most azonban fordulat állt be az ügyben, úgy tűnik, visszavonják a Tilos kizárását. Tegnap este már a Médiatanács honlapján is megjelent, hogy visszavonják az elutasító határozatot, és a Cink szerint a Tilos belső levelezése is megerősített ezt az információt: „Mint már tudhatjátok, a frekipályázatukat elutasító médiatanácsi határozattal szemben felülvizsgálati kérelemmel éltünk, mely nyomán a Médiatanács újra napirendre vette az ügyet, és a most kézhez kapott végzés szerint, visszavonta az előző döntését.”

Azt azonban még most sem tudni, megmaradhat-e a Tilos frekvenciája, és sugározhat-e januártól is.