Árpád
-2 °C
4 °C

A Macska kikaparta Dr. Tóth szemét

2014.12.01. 16:11
A TV2 és az RTL is örülhetett múlt héten, hiszen az előbbi a teljes lakosság körében, utóbbi a kereskedelmi célcsoportban vitézkedett, már ha a tehetségkutatótnak álcázott showműsorok készítése vitézkedésnek számít bármilyen szinten is. A Való Világ hetedik kiadása továbbra is bőven a csatornaátlag (most éppen 2,2 százalék) felett teljesít, de még elmarad az előző évadban VV Aurelio péniszpörgetése alatt elért 10 százalék körüli átlagtól.
brooklyn-decker-17003-medium

A délutáni műsorsávba sugárzott Macska múlt héten megtréfálta a Dr. Tóth című orvosos talkshowt, a kereskedelmi célcsoportban és teljes lakosságban is a TV2 szappanoperája volt a nézettebb hétfő kivételével minden nap. A Tények-Híradó csata is érdekesen alakult, 18-49-ben két napot tudott megnyerni, a teljes lakosságban viszont négyet, nem mintha ez valami kiugróan nagy újdonság lenne. A fiatalok körében nyomasztó az RTL fölénye, és hiába mondja azt a TV2, hogy nekik a 18-59 a fontos, igenis számít, hogy a fiatalokat mi érdekli.

Vasárnap például az RTL Klub, ahová, a Nielsen mérései szerint legalábbis, odakapcsoltak délután négy órakor, és éjfélig el sem mentek onnan, pedig a Rising Star (20,3 százalékos közönségarány, 404 138 néző) a Kellékfeleség című filmet kapta ellenfélnek (25,3 százalék, 502 015 néző), igaz, utóbbiban szerepelt a képen láthat Brooklyn Decker is. Az idősebbeket nem érdekelte a csöcs, és ugyan az RTL-t kezdték nézni, amint a Kincs ami nincs elkezdődött, a Rising Star ebben a demóban megverte az RTL Klubot (23,8 vs. 19 százalék). A showműsor után kezdődő Herkules legendája c. film elől visszamenekültek az RTL-re, hogy a Sandra Bullock-féle Féktelenül 2-t nézzék.

A hét nézettségi szempontból nem hozott túl sok újdonságot, szombaton tovább csökkent az X-faktor nézettsége (415 117 néző), de teljes lakosságban így is nyerte a hetet, viszont a kereskedelmi célcsoportban összesítésben csak hatodik lett (a Rising Star 13.) A toplisták érdekességei:

  • A Játék határok nélkül az m1-en 211 390 nézőt érdekelt, 11,8 százalékos közönségaránnyal, ráadásul mindezt a fiatalok körében érte el szombaton. A toplista 49. helyére elég is volt.
  • A Virtuózokat a fiatalok nem nézik (81 857 néző, 4,8 százalékos share), a közönségaránya a teljes lakosságban sem sokkal jobb, 8,5 százalékos, pedig a vele szemben vetített Családi titkok például simán verhetőnek látszik.
  • A Comedy Central főleg amerikai vígjátékokra épülő műsora veri a köztévét, amin már csak sírni lehet, és nem kezdünk el nyolcvanmilliárdozni, pedig bőven beleférne.

A Való Világ 7  tulajdonképpen egyenletesen teljesít, de mint a bevezetőben is írtuk, közönségaránya 2-3 százalékkal elmarad az előző évad számaitól, ami viszont felülmúlta a csatorna várakozásait:

 

A cikkben szereplő számok a Nielsen közönségméréstől származnak. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?