Vilhelmina
12 °C
28 °C

A Macska kikaparta Dr. Tóth szemét

2014.12.01. 16:11
A TV2 és az RTL is örülhetett múlt héten, hiszen az előbbi a teljes lakosság körében, utóbbi a kereskedelmi célcsoportban vitézkedett, már ha a tehetségkutatótnak álcázott showműsorok készítése vitézkedésnek számít bármilyen szinten is. A Való Világ hetedik kiadása továbbra is bőven a csatornaátlag (most éppen 2,2 százalék) felett teljesít, de még elmarad az előző évadban VV Aurelio péniszpörgetése alatt elért 10 százalék körüli átlagtól.
brooklyn-decker-17003-medium

A délutáni műsorsávba sugárzott Macska múlt héten megtréfálta a Dr. Tóth című orvosos talkshowt, a kereskedelmi célcsoportban és teljes lakosságban is a TV2 szappanoperája volt a nézettebb hétfő kivételével minden nap. A Tények-Híradó csata is érdekesen alakult, 18-49-ben két napot tudott megnyerni, a teljes lakosságban viszont négyet, nem mintha ez valami kiugróan nagy újdonság lenne. A fiatalok körében nyomasztó az RTL fölénye, és hiába mondja azt a TV2, hogy nekik a 18-59 a fontos, igenis számít, hogy a fiatalokat mi érdekli.

Vasárnap például az RTL Klub, ahová, a Nielsen mérései szerint legalábbis, odakapcsoltak délután négy órakor, és éjfélig el sem mentek onnan, pedig a Rising Star (20,3 százalékos közönségarány, 404 138 néző) a Kellékfeleség című filmet kapta ellenfélnek (25,3 százalék, 502 015 néző), igaz, utóbbiban szerepelt a képen láthat Brooklyn Decker is. Az idősebbeket nem érdekelte a csöcs, és ugyan az RTL-t kezdték nézni, amint a Kincs ami nincs elkezdődött, a Rising Star ebben a demóban megverte az RTL Klubot (23,8 vs. 19 százalék). A showműsor után kezdődő Herkules legendája c. film elől visszamenekültek az RTL-re, hogy a Sandra Bullock-féle Féktelenül 2-t nézzék.

A hét nézettségi szempontból nem hozott túl sok újdonságot, szombaton tovább csökkent az X-faktor nézettsége (415 117 néző), de teljes lakosságban így is nyerte a hetet, viszont a kereskedelmi célcsoportban összesítésben csak hatodik lett (a Rising Star 13.) A toplisták érdekességei:

  • A Játék határok nélkül az m1-en 211 390 nézőt érdekelt, 11,8 százalékos közönségaránnyal, ráadásul mindezt a fiatalok körében érte el szombaton. A toplista 49. helyére elég is volt.
  • A Virtuózokat a fiatalok nem nézik (81 857 néző, 4,8 százalékos share), a közönségaránya a teljes lakosságban sem sokkal jobb, 8,5 százalékos, pedig a vele szemben vetített Családi titkok például simán verhetőnek látszik.
  • A Comedy Central főleg amerikai vígjátékokra épülő műsora veri a köztévét, amin már csak sírni lehet, és nem kezdünk el nyolcvanmilliárdozni, pedig bőven beleférne.

A Való Világ 7  tulajdonképpen egyenletesen teljesít, de mint a bevezetőben is írtuk, közönségaránya 2-3 százalékkal elmarad az előző évad számaitól, ami viszont felülmúlta a csatorna várakozásait:

 

A cikkben szereplő számok a Nielsen közönségméréstől származnak.