Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Óriási buli lesz, amikor egymásnak megy a közmédia és a HírTV

2014.12.03. 14:11

A Hvg.hu mai cikke szerint a HírTV a napokban több műsorvezetőjét, szerkesztőjét és munkatársát azzal kereste meg, hogy írják át a munkaszerződésüket, szerintünk ezzel a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég magához kötné a dolgozóit. Az újság értesülései szerint az új szerződésben az a kitétel is szerepel, hogy ha kilépnek a cégtől, akkor másfél évig nem helyezkedhetnek el konkurens sajtóorgánumnál. A Hvg.hu két következtetést von le az új munkaszerződésekkel kapcsolatban:

  • vagy újabb átszervezés és fizetéscsökkenés várható
  • vagy ezzel próbálják megakadályozni, hogy a köztévé elszipkázza a csatorna dolgozóit.

Utóbbival kapcsolatban a HVG egy "ellen-HírTV" ötletének megvalósulását látja, ami újabb frontra terelné a Simicska Lajos és Orbán Viktor közti háborút.

A HVG-nek az egyik újságíró meg is erősítette a hírt, miszerint

ha a felmondás utáni 18 hónapban máshol akarnak dolgozni, akkor 6 hónapnyi fizetésüket kell átutalni a vállalatnak.

Később több munkatárs is megerősítette, hogy eddig is létezett hasonló kitétel a szerződésekben, de ott csak féléves átszerződési stop van kikötve.

A közmédia jelentős átalakítások előtt áll, hiszen másfél új csatornát fog bevezetni a piacra, ráadásul a jövőbeni tervek között az is szerepel, hogy még több híradó és közéleti program legyen műsoron, hiszen a hiteles tájékoztatás legalább annyira szívügye a kormánynak, mint korbáccsal lecsapni az ország sikereit elhallgatókra. Erre pedig Papp "Hivatalosan Is Hírhamisító" Dániel tökéletes szakembernek tűnik. Azonban már most kapacitáshiánnyal küszködnek a köztévénél, ezért több újságíróra és műsorvezetőre lehet szükség az új struktúrában.