Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Óriási buli lesz, amikor egymásnak megy a közmédia és a HírTV

2014.12.03. 14:11

A Hvg.hu mai cikke szerint a HírTV a napokban több műsorvezetőjét, szerkesztőjét és munkatársát azzal kereste meg, hogy írják át a munkaszerződésüket, szerintünk ezzel a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég magához kötné a dolgozóit. Az újság értesülései szerint az új szerződésben az a kitétel is szerepel, hogy ha kilépnek a cégtől, akkor másfél évig nem helyezkedhetnek el konkurens sajtóorgánumnál. A Hvg.hu két következtetést von le az új munkaszerződésekkel kapcsolatban:

  • vagy újabb átszervezés és fizetéscsökkenés várható
  • vagy ezzel próbálják megakadályozni, hogy a köztévé elszipkázza a csatorna dolgozóit.

Utóbbival kapcsolatban a HVG egy "ellen-HírTV" ötletének megvalósulását látja, ami újabb frontra terelné a Simicska Lajos és Orbán Viktor közti háborút.

A HVG-nek az egyik újságíró meg is erősítette a hírt, miszerint

ha a felmondás utáni 18 hónapban máshol akarnak dolgozni, akkor 6 hónapnyi fizetésüket kell átutalni a vállalatnak.

Később több munkatárs is megerősítette, hogy eddig is létezett hasonló kitétel a szerződésekben, de ott csak féléves átszerződési stop van kikötve.

A közmédia jelentős átalakítások előtt áll, hiszen másfél új csatornát fog bevezetni a piacra, ráadásul a jövőbeni tervek között az is szerepel, hogy még több híradó és közéleti program legyen műsoron, hiszen a hiteles tájékoztatás legalább annyira szívügye a kormánynak, mint korbáccsal lecsapni az ország sikereit elhallgatókra. Erre pedig Papp "Hivatalosan Is Hírhamisító" Dániel tökéletes szakembernek tűnik. Azonban már most kapacitáshiánnyal küszködnek a köztévénél, ezért több újságíróra és műsorvezetőre lehet szükség az új struktúrában.