Többmilliárdos üzletet szervez ki az MTVA

2014.12.09. 12:08
Külsős cégre bízná a közszolgálati médiumok hirdetési felületeinek értékesítését az MTVA, közbeszerzési eljárás keretében választanák ki a szolgáltatót. A kiszervezésből évente minimum nettó kétmilliárd forintos bevételt várnak.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közbeszerzési eljárást hirdetett a közszolgálati műsorszolgáltatók hirdetési felületeinek tartalomfejlesztésével és értékesítésével összefüggő tevékenységek ellátására.

Az MTVA célja, hogy ezeket a tevékenységeket kiszervezze 2015-től kezdődően. A napi.hu beszámolója szerint a szerződés kiterjed majd valamennyi közszolgálati médiacsatornájára (az M1, M2, M3, Duna és Duna World televíziós csatornákra, a Kossuth, Petőfi, Bartók ás Dankó Rádió rádiócsatornákra, az RTV részletes és Telehold nyomtatott kiadványokra, illetve az előbbiek online és teletext felületeire), valamint a szerződés ideje alatt induló médiacsatornákra is (az MTVA korábbi közleménye szerint a köztévé Petőfi TV és M4 Sport néven két új csatorna indítását tervezi).

A közmédiás hirdetési felületek értékesítéséből elvárt minimális bevétel - az elmúlt három év átlagát véve alapul - évi 2 milliárd forint plusz áfa. A nyertesnek médiakampányokat is szerveznie kell, és ezekhez kapcsolódva értékesíteni a hirdetési felületeket. A pályázóknak rendelkezniük kell az elmúlt három évben médiafelületek értékesítéséből és/vagy kommunikációs szolgáltatások nyújtásából összesen legalább nettó 1,2 milliárd forintos árbevétellel (újonnan alapított cég esetében 750 millió forint az elvárt forgalom). A közbeszerzésen a részvételi határidő január 5-én jár le.A nyertesnek külön szervezetet kell felállítania és működtetnie, az MTVA három évre kötne vállalkozási szerződést, ami plusz egy évvel meghosszabbítható.