Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Újabb díjat nyert az Index

2014.12.12. 17:49
Szász Barna
Szász Barna

A 16 éves Várady András dzsesszgitárosról szóló cikke miatt Szász Barna kapta meg online kategóriában a Média a Tehetségekért-díjat, ami a fiatal tehetségekkel foglalkozó újságíróknak osztott a MOL és az Új Európa Alapítvány. A zenészről készült cikket itt tudja elolvasni.

Idén Junior Primissima-díjat nyert gazdasági rovatos kollégánk, Jenei Miklós, az év informatikai újságírója lett a szintén indexes Tóth Balázs, Munk Veronika kapta a mentális betegek kirekesztése ellen alapított Antistigma-díjat, illetve a redizájn fődíjat érdemelt az egész Indexnek a Médiadesign-díjátadón.

A legjobb rádiós interjú készítője Tarnóczi László, a Kossuth Rádió munkatársa lett, aki egy színházi rendezőnek készülő gimnazistával készített interjút, miután a fiatal tehetség színre vitte az Antigonét a salgótarjáni Zenthe Ferenc színházban. A print kategóriában Szász Adrián (Presztízs Sport) munkáját értékelte legjobbnak a zsűri, aki Senánszky Petra háromszoros junior világbajnok búvárúszóval készített interjút. TV-videó kategóriában a Kultúrpart csapata nyerte az elismerést, Bényi Péter, Kalmár András és Kaltenecker Tamás közreműködésével, filmjük Borsi Flóra autodidakta fotóművésznőt mutatta be.

Az internetes szavazás eredményként a közönségdíjat Juhász Sandy, a k-1.hu oldal számára, Tóth László karatéssal készült interjújával nyerte el. 

Pályázni olyan 2014. január 1. és október 31. között megjelent írással, interjúval, riporttal lehetett, amely a sport, a tudomány vagy a kultúra területén eredményes fiatal tehetségeket mutatott be. A több mint nyolcvan pályázó közül, akik műveiket a www.tehetsegesfiatalok.hu oldalra töltötték fel, a nyerteseket háromfős szakmai zsűri választotta ki, amelynek Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai és Illényi Balázs, a HVG szerkesztője voltak a tagjai.