Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétszer annyian nézték az X-faktort, mint a Rising Start

2014.12.22. 13:56
Ez volt az a hét, aminek során az évben először és utoljára egymás ellen ment a Rising Star és az X-Faktor - az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy az RTL Klub műsora a kétnapos döntőjét járatta éppen csúcsra, a Rising Star viszont csak egy sima adással jelentkezett (jó, volt benne eddig kiesett versenyzők vigaszága is, ami mondjuk nem egy nagy truváj, de a semminél több). A májer pedig az X-Faktor lett, mert mind a kereskedelmi célcsoportban, mind a teljes lakosság körében izé, agyonverte az első évadában eddig egész ügyesen teljesítő Rising Start.

Az agyonverte nem tévés szakkifejezés, ezért nézzük a számokat. A kereskedelmi célcsoportban a vasárnap esti verseny így alakult:

  • X-Faktor: 460 248 néző, 24,9 százalékos közönségarány
  • Rising Star: 305 521 néző, 16,6 százalékos közönségarány

A teljes lakosságban pedig így:

  • X-Faktor: 1 320 073 néző, 27,2 százalékos közönségarány
  • Rising Star: 757 884 néző, 16 százalékos közönségarány

Ezen nincs mit magyarázni. A Rising Star eddigi nézettsége 22 százalék alá még nem ment, ezért is meglepő valahol ez a különbség. A hét legnézettebb műsorai között egyébként a két X-Faktor-adás végzett az élen, a 18-49-es célcsoportban az első 30 helyezett közé mindössze három TV2-es műsor jutott be (a Rising Star a 20., a Tények vasárnapi adása a 25., a keddi pedig a 30. helyen végzett), a teljes lakosságban a Rising Star csak a 39. helyen végzett.

A TV2-nek jutott pár apróbb félsiker is a héten, 18-49-ben a Magánnyomozók és az utána következő A macska a délutáni sávot csak hétfőn bukta el a Segítség bajban vagyok és Dr. Tóth ellen, a teljes lakosságban pedig a Tények magabiztosan lehozta a hetet a Híradó ellen.

A köztévé egyetlen értékelhető műsora, a Virtuózok viszont nem tudta átlépni a saját árnyékát, és péntek este csak 8,4 százalékos közönségaránnyal futott, igaz, a műsor utolsó félórája kis híján elverte az Üvegtigris 3 második 30 percét (8,3 vs. 8,7). Szerda este egyébként ez is sikerült, azaz a köztévének volt egy olyan félórája, amikor is nézettebb volt mint a TV2: egy kézilabdameccsel.