Aliz
6 °C
14 °C

Kezdődik a karácsony, jönnek a trilógiák

2014.12.24. 08:29

Tavaly úgy kezdtem a karácsonyi tévémaraton ajánlóját, hogy "ha szenteste, akkor Igazából szerelem, és itt be is fejeződhetne a karácsonyi tévéajánló". És ez idén sincs másként, 16:20-kor a Viasat3 adja le a legkarácsonyibb filmek legkarácsonyibb filmjét, a Hugh Grant táncával turbózott Igazából szerelmet, amihez fogható azóta sem készült, ami azért nagyon durva, mert idén 11 éves  a film. Aki azt hiszi, idén ki fogja bírni a film nélkül, nézze meg az első percet:

Ha a klasszikusoknak akarjuk szentelni a napot, akkor erre minden lehetőségünk megvan, az RTL ugyanis végtelenül büszke arra, hogy idén karácsonykor (ellentétben a tavalyi blamázzsal) végre leadják a Reszkessetek, betörők mind a három részét. A trilógiába szerdán 20:25-kor tudunk belekezdeni, tehát még egyszer, az RTL műsorán. 

A másik nagy, karácsonykor ledarálható filmsorozat az Indiana Jones kalandjai lesz, a tv2-n már 18:45-kor nekikezdhetünk az első résznek, de ha esetleg kicsit elbóbiskolnánk rajta, akkor sincs nagy probléma, másnap délelőtt ugyanis minden filmklasszikust meg fognak ismételni a hét folyamán. 

Amit viszont semmiképpen se hagyjunk ki, a COOL-trilógiája: karácsony három napja alatt levetítik a Nicsak, ki beszél mind három részét, a hímivarsejtek 17:10-kor kezdenek el úszni a petesejt felé a Beach Boys I Get Aroundjának dallamára, hogy megfoganjon Mickey, a kisbaba. Ezzel ügyesen el is kerüljük az HBO-n kezdődő Noét, amiben viszont le akarnak mészárolni egy újszülöttet, mégis ki akar ilyet nézni karácsonykor? (Hogy én biztos nem, azt már ebben a kritikában meg is írtam.)

A régi iskola kedvelői sem maradnak hoppon, 19:15-kor a dombokon át, meg a völgyek mélyén, a táj dala száll, vagyis jön A muzsika hangja az atv-n, és nem holmi Operettszínházas modernizálás, hanem a klasszikus Julie Andrews-verzió, 20:10-kor át lehet kapcsolni Zefirelli remekművére Assisi Szent Ferencről, a Napfivér, Holdnővérre az m1-re, így a Duna Wolrd Mága-showját tudjuk kibekkelni. Éjfélkor pedig jön a karácsonyi éjféli szentmise a váci Nagyboldogasszony-székesegyházból. 

A Viasattal kezdtünk, akkor ott is fejezzük be, ha valaki igazán elvakult Jane Austen-rajongó (vagy csak simán angolszakos volt), akkor 13:05-kor már az m1-en megnézhet egy portréfilmet is az írónőről, de amikor mindenki nyugovóra tért,  23:50-kor végre jöhet a jól megérdemelt Büszkeség és balítélet. A Keira Knightley-féle, nem a minisorozat, amit kritikusunk ugyan utált, de azért lehet szeretni is ezt a trágyaszagú idillt is, főleg, ha előtte megnéztük az RTL-en az Ízek, imák, szerelmeket is 22:20-kor. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?