Kevin McCallistert szerettük leginkább karácsonykor

2014.12.30. 12:35

Nem nagy meglepetésre bejött az RTL Klub húzása, hogy a tavalyi kihagyás után három Reszkessetek betörők!-filmet is bemutassanak karácsonykor: az első rész december 24-én 1,35 millió nézőt érdekelt, ami a film időpontjában tévézők 30,9 százalékát jelentette a teljes lakosság körében. A fiataloknál még durvább a fölény: 37,5 százalékuk nézte a valaha készített legjobb karácsonyi filmet.

A második rész december 25-én került adásba, ezt 18-49-ben a nézők 33,4 százaléka követte, a teljes nézőszáma 1,23 millió volt. A harmadik, nem mellesleg rém gagyi filmet december 26-án 1,02 millió néző látta. A fiatalok toplistájának első 30 versenyzője közé 25 RTL- és 5 TV2-műsor került be, utóbbiak között meglepetés, hogy a karácsonykor levetített Indiana Jones-ciklus négy filmje közül pont a rettentő negyedik rész, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága került be az első harmincba. A teljes lakosság körében az első harmincba az elnyűhetetlen Sissi (Duna TV, december 28.) 808 000 nézővel került be, csodálkoztunk is, hogy még nem kaptunk az MTVA-tól melldöngető sajóközleményt.

Az utolsó teljes heti nézettség pont úgy alakult, ahogy az eddigiek: a TV2 nem tud mit kezdeni az RTL-lel főműsoridőben, szombaton este 11-ig kellett várniuk, hogy 18-49-ben egy félórát nyerhessenek, vasárnap a Tények vége és a Magadaszkár 3 eleje tudta ezt a bravúrt produkálni csak. A teljes lakosságban a hétköznapi Tények hétfőn és kedden több nézőt érdekelt, mint a Híradó, de szerdától itt is csak két félórát tudott megkaparintani a TV2, ami azért kicsit tragikus, akárhogy is vesszük.