Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kevin McCallistert szerettük leginkább karácsonykor

2014.12.30. 12:35

Nem nagy meglepetésre bejött az RTL Klub húzása, hogy a tavalyi kihagyás után három Reszkessetek betörők!-filmet is bemutassanak karácsonykor: az első rész december 24-én 1,35 millió nézőt érdekelt, ami a film időpontjában tévézők 30,9 százalékát jelentette a teljes lakosság körében. A fiataloknál még durvább a fölény: 37,5 százalékuk nézte a valaha készített legjobb karácsonyi filmet.

A második rész december 25-én került adásba, ezt 18-49-ben a nézők 33,4 százaléka követte, a teljes nézőszáma 1,23 millió volt. A harmadik, nem mellesleg rém gagyi filmet december 26-án 1,02 millió néző látta. A fiatalok toplistájának első 30 versenyzője közé 25 RTL- és 5 TV2-műsor került be, utóbbiak között meglepetés, hogy a karácsonykor levetített Indiana Jones-ciklus négy filmje közül pont a rettentő negyedik rész, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága került be az első harmincba. A teljes lakosság körében az első harmincba az elnyűhetetlen Sissi (Duna TV, december 28.) 808 000 nézővel került be, csodálkoztunk is, hogy még nem kaptunk az MTVA-tól melldöngető sajóközleményt.

Az utolsó teljes heti nézettség pont úgy alakult, ahogy az eddigiek: a TV2 nem tud mit kezdeni az RTL-lel főműsoridőben, szombaton este 11-ig kellett várniuk, hogy 18-49-ben egy félórát nyerhessenek, vasárnap a Tények vége és a Magadaszkár 3 eleje tudta ezt a bravúrt produkálni csak. A teljes lakosságban a hétköznapi Tények hétfőn és kedden több nézőt érdekelt, mint a Híradó, de szerdától itt is csak két félórát tudott megkaparintani a TV2, ami azért kicsit tragikus, akárhogy is vesszük.