Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Áder János, Sas József, vagy egy kellemetlen műtét, a választás az öné

2014.12.31. 11:21

A szilveszter mindig is a tévéműsorok felperzselt földje volt, és itt most nem Pörzse Sándor kilencvenes évekbeli pityókás műsorvezetéseivel próbálok viccelni, hanem tényleg ilyenkor mentek mindig azok a filmek, amiken a kereskedelmi tévék vezetői szerint jól szórakoznak azok, akik otthon maradnak, viszont nem panaszkodnak azok, akik már koraestére makonyarészegen tántorognak az utcákon. 2014 utolsó estéjén sincs ez másképp, ha szigorúan a filmkedvelő barátainknak szeretnénk valamit ajánlani, akkor pórul járnánk, viszont ha a szilveszteri erőltetett tréfarépákra van szükség, akkor megint megkapjuk az adagot.

Például szórakoztató showműsorokból lesz egy rakat, az M1 bedobja Bagit és Nacsát a Szálkával (21:25), amiről sosem tudtam, hogy miért nézzek olyan műsort, ami a címében is megakad a torkomon, aztán a TV2 fullba nyomja a kretént a Hajdu Péterrel (20:55), Kasza Tiborral (21:55) és a Sztárban sztárral (23:00), majd meglépik azt, hogy a lehető legérdektelenebb filmmel jönnek ezután, legalábbis szerintem lassan nincs ember Magyarországon, aki nem látta volna az Óvakodj a törpétőlt (01:10). És ha már ilyen műsorokról beszélünk, akkor nem lehet elmenni az ATV mellett, amin 20:10-kor begyújtják a poénpetárdákat és majdnem éjfélig Sas Maraton megy. A Comedy Central merészen Bödőcs Tibor saját, Böllérbalett standupját indítja a humor fullasztó nagyágyúi ellen (20:15), és itt lesz később az Égessük le James Francot! című műsor is (23:00), ami ugye abból áll, hogy egy híres ember híres barátai körbeveszik és elkezdenek róla kellemetlen vicceket mesélni, én tisztelgek a Comedy Central időszerű döntése miatt, bár kicsit sajnálom, hogy a nagy Sony-hack előtt készült a felvétel, mert szívesen hallgatnék vicceket arról, hogy milyen érzés egy vígjátékkal rombadönteni egy mammutcéget és megtorpedózni az Egyesült Államok és Észak-Korea kapcsolatait.

De akkor inkább beszéljük a filmekről, a napot egyértelműen a Viasat3 nyerte, mert leadják délután azt a vígjátékot, amiben egy halott apuka, vagyis Michael Keaton hóemberként tér vissza a fiához (Hóbarát - 13:15), ezt a nyugati világban körberöhögött filmet nagy trollkodás ellőni, viszont estétől tényleg jön a menő szórakoztatás, először Edgar Wright zseniális zsarufilm-paródiája, a Vaskabátok (21:00), utána pedig a hm, potenciálisan a magyar közhangulatot meglovagoló V mint vérbosszú (23:25), amivel sikerül is belépni az újévbe. Az M1 tutira megy, ott az Indul a bakterház megy (21:00), mert azt egy egész ország szereti, az RTL Klub egy kicsit béna, időutazó jacuzziról szóló vígjátékkal próbálja felvenni a harcot, a Vissza a jelenbe (21:00) hátha bejön a nyolcvanas évek fetisisztáinak. A Cool pedig azt műveli, mint minden harmadik hétvégén, leadják Az ötödik elemet (20:45), panaszkodni úgysem lehet, csirke, világjegy, stb.

És éjfélkor elérkezik a legsúlyosabb dilemmája az estének, ugyanis egyszerre fog menni Áder János újévi köszöntője és a LifeNetworkön a 101 dolog, amit emberből szedtek ki, én nem is tudom, hogy az évértekelés a fontosabb, vagy az, hogyan szednek ki valakinek egy tetszőleges testüregéből két kereplőt és egy vidrát. De végülis mindegy is, mert utána a Dunán jön A legényanya azzal a sok Bélával, az HBO-n meg a nagyon régi tradíciónak számító meglepetésfilm, és kezdődhet is ugyanúgy az év, mint az idei.