Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oknyomozó oldalt indít az Origo volt főszerkesztője

2015.01.06. 13:53

A 444.hu oldalán jelentette be Sáling Gergő, az Origo 2014-ben távozott főszerkesztője, hogy a szintén volt origós Pethő Andrással és Weyer Balázzsal elindítja a Direkt36 nevű oldalt, aminek az oknyomozó riportok készítése lesz az elsődleges és egyetlen profilja.

Sáling azt mondta a 444-nek, sikerült annyi támogatást kapniuk, hogy el tudjanak indulni, de nemsokára egy online felületen is fognak adományokat gyűjteni. 

Az Origo volt főszerkesztője azt szeretné, hogy mélyebbre ásnának a sztorikban, és ne a már ismert pletykákra utalgassanak, hanem egyértelmű válaszokat adjanak. Az oldal profilja megengedheti majd magának, hogy ne alkalmazkodjon az éppen aktuális hírciklushoz:

Ha van egy konkrét sztori, akár egy miniszter utazásáról, egy közbeszerzésről vagy egy állami költésről, és ha ennek feltárásához egy hónap kell, akkor egy hónap lesz rá.

A Direkt36 non-profit formában fog működni, alapítványi támogatásokkal, hirdetések nélkül.

Sáling Gergő júniusban, hivatalos megállapodás szerint közös megegyezéssel távozott az Origo főszerkesztői székéből, a szóbeszéd szerint azért, mert elkezdtek Lázár János utazásainak költségéről cikkezni.