Árpád
-2 °C
4 °C

Ugye tudják, kiről lesz karikatúra az e heti Charlie Hebdóban?

2015.01.12. 17:51

A múlt héten fegyveresek által megtámadott Charlie Hebdo francia újság ügyvédje azt nyilatkozta, hogy az e heti példányban biztosan szerepel majd karikatúra Mohamed prófétáról, írja az AFP. A szerdán megjelenő különleges kiadvány 16 különböző nyelven jelenik meg. Az újság ügyvédje, Richard Marka szerint egyértelmű, hogy kell a következő Mohamedet kigúnyoló rajz, a dolgozók ezzel jelzik, hogy nem hódolnak be a fenyegetésnek.

cenz

A Charlie Hebdo munkatársai átmenetileg a Liberation nevű újság szerkesztőségében dolgoznak, ameddig a rendőrség nem szünteti meg a megtámadott irodájuk lezárását.

A magazin csődközeli állapotban volt az utolsó években, jó ha a felét eladták a hetente kiadott 60 ezer példánynak. A támadás hírére azonban annyira megnőtt az érdeklődés az újság iránt, hogy a szerdai különleges kiadványból egymilliót nyomtatnak és még Franciaországon kívül is hozzáférhető lesz.

Múlt hét szerdán két fegyveres bejutott a párizsi Charlie Hebdo szerkesztőségébe, majd végzett az újság tíz munkatársával és két rendőrrel is. A jemeni Al-Kaída által kiképzett Kouachi testvérpár így bosszulta meg, hogy az újság évek óta kigúnyolja Mohamedet és vele az iszlám vallást.

Később a CNN azt is kinyomozta, hogy

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?