Ugye tudják, kiről lesz karikatúra az e heti Charlie Hebdóban?

2015.01.12. 17:51

A múlt héten fegyveresek által megtámadott Charlie Hebdo francia újság ügyvédje azt nyilatkozta, hogy az e heti példányban biztosan szerepel majd karikatúra Mohamed prófétáról, írja az AFP. A szerdán megjelenő különleges kiadvány 16 különböző nyelven jelenik meg. Az újság ügyvédje, Richard Marka szerint egyértelmű, hogy kell a következő Mohamedet kigúnyoló rajz, a dolgozók ezzel jelzik, hogy nem hódolnak be a fenyegetésnek.

cenz

A Charlie Hebdo munkatársai átmenetileg a Liberation nevű újság szerkesztőségében dolgoznak, ameddig a rendőrség nem szünteti meg a megtámadott irodájuk lezárását.

A magazin csődközeli állapotban volt az utolsó években, jó ha a felét eladták a hetente kiadott 60 ezer példánynak. A támadás hírére azonban annyira megnőtt az érdeklődés az újság iránt, hogy a szerdai különleges kiadványból egymilliót nyomtatnak és még Franciaországon kívül is hozzáférhető lesz.

Múlt hét szerdán két fegyveres bejutott a párizsi Charlie Hebdo szerkesztőségébe, majd végzett az újság tíz munkatársával és két rendőrrel is. A jemeni Al-Kaída által kiképzett Kouachi testvérpár így bosszulta meg, hogy az újság évek óta kigúnyolja Mohamedet és vele az iszlám vallást.

Később a CNN azt is kinyomozta, hogy