Mától magyarul is tud a popkult-Mekka

2015.01.30. 13:16
Ma indul el az IGN.hu, az egykori Imagine Games Network-ből IGN-re rövidített nevű amerikai popkult-portál magyar mutációja. Az 1996 óta létező oldal videojátékokkal, filmekkel, zenével és tévével is foglalkozik, híreket, leírásokat, kritikákat, interjúkat közöl, és rém népszerű a netes gamerek között.

 Az Alexa netes forgalomnyilvántartó szolgáltató szerint az ING.com 2005-ben az világ 200 leglátogatottabb weblapjának egyike volt, havonta 24 millió látogatóval akik közül 4,8 millió regisztrált is az oldalon. A magyar oldalon egyelőre egy óra számol visszafelé, de azt már biztosan tudjuk, hogy a hétfői induláskor egy tízfőnél is nagyobb, fiatal stáb szerkeszti majd a kontentot.

A többi IGN-szatelithez hasonlóan az ign.com is IP-cím alapján szűr majd, és ha magyar címről érkezünk, akkor a magyar tartalmat látjuk, de egyelőre ezt csak az ign.hu-n érjük el. Mindezt Sashegyi Zsolt kreatív igazgató nyilatkozta az Indexnek. A magyar oldal szerkesztői bármit felhasználhatnak, fordíthatnak az angol nyelvú IGN-ről, és bármilyen saját cikket is írhatnak. Ez azt jelenti, hogy az IGN exkluzív tartalmai nálunk is megjelennek.

A stábtagok között ismerős nevekkel lehet találkozni, például a főszerkesztő Kolozs Roland és a lapigazgató Rácz Imre a Gamers.hu-ról érkezett, a filmes részleg vezetője pedig az Aeon Flux blogot író Zalaba Ferenc lesz.