Távozik a TV2-től György Bence program- és hírigazgató

2015.02.17. 19:23
Közös megegyezéssel, 2015. február 17-ével távozik a TV2 csoporttól György Bence program- és hírigazgató. A szakember először felelős szerkesztői pozíciót töltött be a Hírigazgatóságon, később szerkesztőségvezető, 2010. január 1-től az aktuális műsorok vezető szerkesztője volt.
Az új kreatív igazgató jobbra látható.
Az új kreatív igazgató jobbra látható.

György Bence 2014. február 1-től töltötte be a TV2 program- és hírigazgatói posztját. Távozása után átalakul a program- és hírigazgatóság. Önálló szervezeti egységként Shadia Nugud vezetésével létrejön a tartalom- és kreatív igazgatóság, mely a programstratégiai, a kreatív, az akvizíciós és a marketingosztály működését fogja össze. 

A TV2 csoport új tartalom- és kreatív igazgatója, Shadia Nugud több mint tízéves, nemzetközi médiában megszerzett szakmai tapasztalattal rendelkezik. Különböző pozíciókat betöltve dolgozott többek között a lengyel MTV, VH1 és Comedy Central csatornáknál. 2012 – 2014 között a Viacom International Media Networks londoni irodájában előbb kreatív igazgatói, majd tartalom- és kreatív igazgatói pozíciót töltött be, felelve a Nickelodeon portfólióhoz tartozó orosz, balti államokbeli, ukrán, közép-kelet európai és izraeli érdekeltségekért. 

A tartalom- és kreatív igazgatóság létrejöttével egy időben a TV2 csoport tulajdonosai, ügyvezető igazgatói, Yvonne Dederick és Simon Zsolt közvetlen irányítása alatt, Gábor László főszerkesztő vezetésével folytatja munkáját az aktuális műsorok főszerkesztősége. 

Shadia Nugudról nem sokat lehet tudni, egy Google-keresés után is csak lengyel oldalakra jut az ember, de az érdekes, hogy a TV2 tartalom- és kreatív igazgatója ezek szerint egy olyan tévés lesz, aki kreatív igazgatóként gyerekműsorokért felelt, illetve van tapasztalata zenés tartamak és realityműsorok gyártásában is.

A helyzet kísértetiesen emlékeztet a 2013 augusztus végire, amikor Kiss Péter programigazgatótól vált meg a TV2, és Ralf Bartoleit került a helyére. Ő a TV2-t akkor birtokló anyacég, a ProSiebenSat1 egyik Magyarországon dolgozó szakembere volt, és addig vezérigazgató-helyettesi beosztásban volt a csatornánál.