Látványosan szakított Simicskával az MTVA

2015.02.20. 10:16

Az állami média szakít Simicska Lajos cégévél, a Hung-Isterrel, a Maradj talpon!-t egyelőre szüneteltetik, A Dalt és a Magyarország, szeretlek!-et pedig belső gyártásba viszik, tudta meg a Nol.hu.

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap azzal indokolta a Maradj talpon! című, népszerű tévés vetélkedő megszüntetését, hogy

megcsappant a játékosok érdeklődése.

Az igazi ok viszont az, hogy a műsort a Simicska Lajos cégbirodalmába tartozó Hung-Ister Zrt. gyártja, akárcsak  a Magyarország, szeretlek!-et és A Dalt, a  köztévé pedig azért szakít a céggel, mert Simicska két hete trágár szavakkal illete legecizte Orbán Viktort. A Magyarország, szeretlek! és A Dal gyártását is belső kapacitásból oldja meg a szerény 80 milliárd forintos évi költségvetésből gazdálkodó köztévé, bár ez a Népszabadság szerint egy kicsit drága lesz, mivel:

  • meg kell venni mindkét műsor licencét,
  • stúdiót kell építeni,
  • bővíteni kellene a szórakoztató műsorok szerkesztőségét.

Simicska adásoknként 24,1 milliót kapott a Magyarország, szeretlek!-ért

A produkcióból éves szinten közel 40 adást készítettek, így az éves megrendelés összege 1 milliárd forint volt. Ezt az összeget azonban a Nol.hunak nyilatkozó kereskedelmi médiaszakértők túlzásnak tartják, szerintük egy adást 10-12 millióból is ki lehetett volna hozni.

A köztévé lottóshow-ja még Simicskáé

A szerencsében még bízhat a Simicska Lajos, írja másik cikkében a Népszabadság: a Hung-Isternek ugyanis 2019-ig szóló szerződése van a Szerencsejáték Zrt.-vel a lottóshow elkészítésére. Ezt a műsort egyébként 2000 óta Simicska cége gyártjab a hozzá tartozó reklámanyagokkal együtt,

évi 2,5 milliárd forintért.

A Szerencsejáték Zrt. azonban a Nol.hu szerint itt is talált Simicskán fogást: új pályázatot terveznek kiírni a Szerencse Szombat díszletének és játékkörnyezetének megújításáról.