Váratlan fordulat! Együtt fog működni az MMA és az MTVA

2015.03.05. 12:52

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetője csütörtökön, írja az MTI.

Fekete György, az MMA elnöke elmondta:

a magyar kultúrának és művészeteknek eredményeikhez, európai és világszintű jelentőségükhöz mérten kell jelen lenniük a magyar televízióban és a rádióban.

Fekete hozzátette, hogy ebben a tekintetben „voltak hiányosságok, de ezt most félre tudjuk tenni. Az MMA felkészült arra, hogy olyan ajánlatokat tegyen a közmédia számára, amelyekkel a magas színvonalat tudatosítani tudjuk Magyarországon és nemzetközi kitekintésben is”. Hogy pontosan milyen hiányosságra gondol, azt nem mondta.

Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója elmondta, hogy az MMA-ban tevékenykedő közösség rendkívüli erőt és eredményeket tud felmutatni. "A közszolgálati média ezeket az embereket, a hozzájuk kapcsolódó sorsokat, alkotásokat folyamatosan be fogja mutatni képben, hangban, híreiben" - tette hozzá. Ő viszont pontosan megmondta, hogy milyen emberekre gondol, ugyanis a szerződés értelmében az MTVA be fogja mutatni az MMA tagjai által előállított műalkotásokat. 

A szerződés szerint az MTVA közszolgálati médiacsatornáin bemutathatja az MMA saját finanszírozásban készülő médiatartalmait, többek között a magyar kulturális és művészeti élet kiemelkedő személyiségeiről készített portréfilmeket. Az átvételért vagy a bemutatásért egyik fél sem fog pénzt kérni.