Sean Penn nem kér bocsánatot

2015.03.09. 10:33
"Ki adott ennek a gazembernek zöld kártyát?" - viccelt Sean Penn a február 22-i Oscar-gála utolsó díjának átadásakor, amikor bejelentette, hogy a legjobb filmért járó szobrot a mexikói születésű Alejandro Iñárritu kapja a Birdmanért. Az egyáltalán nem pc-nek tartott vicc miatt azóta folyamatosan támadták.

Sean Penn a The Gumman című új filmje promóciós turnéján beszélt először a viccről és annak utóéletéről. "Nem, szó sem lehet arról, hogy bocsánatot kérjek, és nem, nem sajnálom, hogy elmondtam" - válaszolta egy újságírói kérdésre, majd azokat, akik nem értették az iróniát a viccben, nemes egyszerűséggel elküldte a halál faszára. 

A beszólás miatt érdekes módon nem annak alanya, Alejandro Iñárritu, hanem mindenféle szervezet háborodott fel, a rendező nagyon mulatságosnak tartotta, és a sajtóban többször is elmondta, hogy nagyon jó viszonyban vannak Penn-nel, annyira jóban, hogy az ilyen brutálisan őszinte beszólásokból sincs sértődés. "Egy igaz barátság minden ilyesmit kibír." Iñárritu és Penn 2003-ban, a 21 Gramm című fimen dolgozott együtt, és azóta is nagyon jó barátok.

Iñárrituval ellentétben Penn egészen mostanáig nem foglalkozott a poén utóéletével. A sajtótájékoztatón viszont azt mondta, hogy nagyon meglepődött a kirívóan idióta reakciókon, és reméli, hogy kap még hasonlókat. 

Olyan hülyék, hogy nem értik meg az ebben rejlő iróniát egy olyan idegengyűlölő országban, mint ez. Ha a maguk elvei szerint élnénk, Alejandro soha nem forgathatna az országban. Hála istennek, nem úgy élünk.

Penn elérulta, hogy a megjegyzés kettőjük közös, belsős poénja, amit pont azért sütött el, hogy Iñárritu legyen az első, aki rájön, hogy ő nyert.