Nem fogadta el az RTL ajánlatát Dirk Gerkens

2015.03.11. 12:36

Az Origónak nyilatkozott Dirk Gerkens, aki azt mondta, hogy ő nem mondott le, és egyelőre nem is fogadta el az RTL új ajánlatát, így  még nem tudja, milyen munkát kap majd. Elmondta azt is, hogy bár sajtóban az jelent meg, nem jár le a szerződése idén tavasszal, hanem 2017-ig, még 15 hónapig érvényes szerződése van az RTL Klubbal.

Az RTL Magyarország március 10-én azonnali hatállyal menesztette Dirk Gerkenst, és Andreas Rudast nevezte ki az RTL Magyarország ideiglenes vezérigazgatójává.

Gerkens vezérigazgatói pozíciója az utóbbi hónapokban gyengült meg, miután a kormányegyezkedésbe kezdett az RTL Csoporttal a csatornát súlyosan érintő reklámadó miatt. A korábbi hírek szerint a reklámadó átalakításáért cserébe az RTL Klub hajlandó megválni Dirk Gerkenstől, de a híradóba nem engednek beleszólást a Fidesznek.

A végleges vezérigazgató különböző források szerint két ember lehet , Kolosi Péter programigazgató ésVidus Gabriella, az R-Time Média kereskedőház vezetője, aki az RTL Csoport tematikus csatornáinak (Film+, Cool TV, RTL II) reklámidejének értékesítésével foglalkozik.

Az RTL Klubot különösen nagy mértékben sújtó, jelenleg több sávos reklámadó módisításáról már elindultak az egyeztetések. Brüsszel és Angela Merkel nyomására nyáron egykulcsossá, egységesen, 5 százalékossá válhat az adó, ami jelentősen könnyítés lenne az RTL-nek, viszont növelné a kisebb média vállalkozások kiadásait.