Csilla, veled mi a helyzet? Ugyanaz, ami tíz perccel ezelőtt

2015.03.17. 08:27

Március 15-én este rendhagyó adással indult a Petőfi TV, tehát csak hétfőn láthattuk először, hogy pontosan miről is fog szólni a két új műsor: 

  • a Böngésző
  • és az Én vagyok itt.

A Böngészőben is Tatár Csilla a műsorvezető, hiszen ő Petőfi TV arca, ő konferálja az előre összeállított konzervanyagokat. Az nem derült ki az adásidő végére sem, hogy ez miért két külön műsor, ha egyszer ugyanaz a műsorvezető mindkettőben, sőt a helyszín is, ahogyan az sem, hogy miért kellett a hétfőn este kongó Akváriumba egy full ismeretlen zenekart elhívni Michael Jackson-feldolgozásokat játszani.

Ezek voltak a Böngészőben

  • A Youtube népszerű Kids React sorozatának hazai kiadásában a gyerekek mókás kommenteket fűznek mindenféle tréfás dolgokhoz. Ezt az epizódot kell majd elsőként elfelejteni, amikor húzni akarnak az adásidőn. 
  • Orbán Ráhel kollégája, a Kempinski étteremvezetője annyira sokoldalú ember, hogy éttermet is vezet, és mellette bmx-ezik is. Nem lennének rosszak ezek a portrék, de tele vannak olyan felesleges jópofáskodásokkal, mint hogy az alkalmazottak meglepődnek azon, hogy a főnök bringás kesztyűt visel. Majd Ács Zoltán, a Design Terminál vezetője arról beszélt, hogy idén minden az inkubációról szól.
  • Mutatnak egy részletet a We Are Rockstars A38-as koncertjéből. Tatár Csilla elmondja, hogy 00:25-kor meg lehet nézni a We Are Rockstars teljes koncertjét is a Petőfi TV-n. (Előző napra egyébként Rájátszást ígértek, de egy Qualitonst adtak le helyette, mindegy.)
  • Promózták a Petőfilive.hu oldalt, ahol lehet ugyan kommentelni, de annyira nem kommentel senki, hogy Sajó Dávid kollégám hozzászólását is beolvasták, amiben azt követelte, hogy Gajdics Ottó beszéljen a Tinderről.
  • Lement egy 2011-es MOME-s diplomafilm, valamint a Wellhello: Rakpart, Zola Jesus: Hunger, és a Szeptember végén élő verziója, a március 15-i Pilvakerről. Majd a Happy és Odett a Hanyatthomlokkal. 
  • Volt egy beszámoló a buborékfoci nevű sportról, nagyon sok kalóriát éget, és kockás hasat csinál, és egy bejátszás egy 2014-es hiphopdöntőről, biztos ez volt legfelül az archívumban fiatalos címke alatt.
  • Leadták a Küzdők című film előzetesét, majd az Örkény Színház e föld befogad című előadásának videóajánlóját, és az Európa Kiadó Én, én, én című könyvének trailerét, ami 2013 júliusában készült. 
  • A Dalszöveg mindenkinek részben Orosz Ákos színész szavalja el az értelmezhetetlen szövegeiről ismert Punnany Massif egyik dalát, de úgy, hogy közben hol a klipet látjuk és halljuk, hol a szavaló színészt. Remélem, a következő adásban a Tankcsapda Fordulj fel című számát adják elő.
  • Végül a netkritikus elnevezésű etapban egy Kölyök nevű fiatal arról beszél, hogy a jótékonyság jó dolog, most is gyűjtöttek sportszereket. Ez tényleg jó dolog. Aztán elmondja, hogy az ELTE női fociösztöndíjasa, merthogy futsalozik; aki esetleg nem tudná, annak elmondja, hogy mi a futsal, keményen dolgozó külügyminiszterünk kedvenc sportága. 

Ezután kezdődött az Én vagyok itt, ezekkel:

  • A köztévének már a DTK Showban is mániája volt az interaktivitás, ott Magyarósi Gépember Csaba képviselte a technológiát, amikor az Ipadjével megérkezett, itt most Kerekes Petinek jut a hálátlan feladat, hogy mindig úgy csináljon, mintha iszonyat sok dolog történne a Petőfi Live oldalon, de valójában annyira nincs semmi, hogy Sajó kommentjét is beolvasták.
  • Pedig tényleg mindent megtesznek, hogy forgalmat generáljanak, szerencsétlen Tatár Csilláról előástak egy archív felvételt, amin tiniként verset elemez, hogy cikizzék ki nyugodtan. Trollkodjanak, most ez volt az a kifejezés, amit túlhasznált az adásban. 
  • Az adás témája a legidegesítőbb netes szokások volt, és az egyik legszórakoztatóbb pillanat itt jött el, amikor Dynamic, Muri Enikő és Curtis beszélgettek kajafotókról meg helyesírási hibákról, majd kiderül, hogy egyikük sem tudja, hogy mit jelent az, hogy LOL. OMG, ez mekkora ROTFL volt, hogy csak na. 
  • Sajnos az m1-es kapcsolási betegség utolérte a Petőfi TV-t is, Fodor Imre full értelmetlen bejelentkezését nem hallották a hajón, de mindegy is, mert Tatár Csilla szerint ezt a témát már kivesézték korábban. A téma egyébként az volt, hogy miért nyomunk lájkot az olyan negatív dolgokra, mint hogy „meghalt a kutyám”. 
  • Ahogyan azt Horváth Gergely a Dalszerzőnek is elmondta, ezentúl úgy lesznek a klippremierek, hogy reggel bemutatják a dalt a Petőfi rádióban, este leadják a Petőfi TV-n a klipet, ami a Youtube-ra sem kerülhet fel, mert éjfélig csak a Petőfi TV-n lehet megnézni. Olyan hosszan beszélnek a klipről, hogy ezt a sok mindent mind le tudtam írni a beszélgetésük alatt. Kiderül, hogy a klipet Szirmai „Hollywood Hírügynökség” Gergő rendezte, még később kiderül, hogy a Sorstalanságból is ismert Nagy Marcell fényképezte. Szerintem klipről ennyit még nem beszéltek magyar tévében. 
  • Az akváriumos adás elérte a mélypontját: egy tetovált férfi gitározik, miközben egy nő énekli, hogy Love is a Feeling. Kiderül, hogy ők a Plug out nevű zenekar, és a gitárosuk most Angliában van, mert hangmérnök ugyan, de továbbtanul. Később előadnak még két feldolgozást is. Szerintem ha nem sikerül az adásba normális zenekart hívni, akkor inkább ne hívjanak senkit, de akusztikus feldolgozás-zenekart még csak véletlenül se. 
  • Tatár Csilla kérte a trollkodást, hát megkapta: az angol Archive zenekar koncertjére ugyanis nem engedik be a sajtót, így a Petőfi TV sem tud ott forgatni. Én is mindig gondban vagyok, hogyan kell kiejteni a külföldi zenekarok nevét, így olyan magabiztosan használják az <arhív> formát, hirtelen hinni kezdek nekik. Az adásban kétszer is lemegy a Black and Blue című dalhoz készült klip. Elég jó klip egyébként. Később kínjukban leszólítanak egy lányt is, akinek az apukája ismeri a zenekar egyik tagját. 
    Kerekes Peti ikonikus kérdése: Ez ilyen trapes, hiphopos zene? 
    Lány, akinek az apukája ismeri az egyik zenekari tagot: Igen, ez ilyen rockos alternatív zene.
    Kerekes Peti: Csilla, nálad mi a helyzet? 
    Tatár Csilla: Ugyanaz ami tíz perccel ezelőtt, itt vagyunk a srácokkal. 
  • A Puding Próba egy régi köztévés formátum, régen színházi darabokkal csinálták, most könyvekkel. Az ISteve című könyvet, azaz Steve Jobs Füveskönyvét egy Petra nevű lány kapja meg az utcán, később Skype-on keresztül megszakérti.
  • A hét témája a párkapcsolat, ezért egy fiatal elmagyarázza egy nagyinak a Tinder és a Gyakorikérdések.hu működését. A bejátszás után előkerül Németh Juci is, a Kultúrház egykori műsorvezetője, az ismerkedésről magyaráz Fodor Imrének, aki válaszul felkonferál egy klipet a nagyon népszerű Pilvaker előadásról. 
  • Az A38-on az <árkhájv> koncertje alatt Kerekes Péter arról kérdezget egy lányt, hogy ő hogyan szokott ismerkedni. Majd lemegy még egyszer ugyanaz a klip, a Black and Blue. Az m1-es betegség újra támad: a Pozitív portré felkonfja alatt szétesik a hang, csak nagyon torzul halljuk Tatár Csillát.  
  • A Pozitív portré alanya az a Nagy Marcell, akit a Sorstalanságból is lehet ismerni, mi is csináltunk vele interjút az évforduló okán, ekkor beszélt arról is, hogy a Színház és Filmművészeti Egyetem 150. születésnapjára csinálnak egy nagy kreatív projektet, amiben például Törőcsik Marit is fotózták. Itt most Hegedűs D. Gézát fotózzák le. 
  • A Mary Popkids frontembere, Sanyóca érkezik, és a műsor teljesen szétesik. Tatár Csilla egyébként meglepően jól kezeli ezeket a váratlan helyzeteket, pörgeti az adást, és megoldja a felmerülő problémákat és bénázásokat.
  • Fodor Imre is jó ebben, ő a Honeybeast nevét nem tudja megjegyezni, úgyhogy az interjúalany korrigálja gyorsan. Tarján Zsófival is a csajozásról beszélgetnek, meg arról, hogy kinek kell kezdeményeznie, ez már annyira Kölyökidő-tempó, hogy egyáltalán nem tudok figyelni ezekre a beszélgetésekre. Sanyóca helyett beadnak egy Konyha-klipet, az a címe, hogy Vegyétek el a mobilom.
  • Vége a műsornak, zárásként beolvassák Sajó kommentjét, üzennek a 444-nek, majd beadják azt a tök jó Zagar-klipet, a Dream of a Machinet. 

    Két és fél óra eltelt, kezdődik a Killing a Petőfi TV-n, majd az Életművész adása Lovasi Andrással, végül a We Are Rockstars koncertje az A38-ról. Ez volt a Petőfi TV első teljes napja.