Áder János élőben viccelődött a bakizó sajtósokon

2015.03.22. 17:47

Ha azt gondolta, hogy a sokszor marconának tűnő köztársasági elnöknek nincs humorérzéke, akkor bizony nagyot téved. Áder János sajtótájékoztatót tartott a víz világnapja alkalmából, az M1 szerkesztői pedig úgy érezték, élőben kell közvetíteniük ezt a fontos eseményt. Kiderült azonban, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket, megint nem ment flottul az élő kapcsolás. 

A tunéziai merénylet szemtanúinak beszámolója ment, egy spanyol férfi mesélte éppen, hogy

...lelőtték és a földre esett, akkor tudtuk, hogy terrortámadásról van szó. Mondtam a feleségemnek - aki egyébként terhes -, hogy menekülnünk kell, de az összes ajtó zárva volt...

és itt elhalkult a közvetítés, mert váratlanul inkább Áder sajtótájékoztatójára kapcsoltak. Csakhogy a technika ördöge még nem állt készen a bevetésre, a felvételek tanúsága szerint ezúttal az ATV csapata bakizott, valószínűleg későn értek az eseményre, Áder viszont udvariasan megvárta őket. A köztársasági elnök még a hírtévés riporter remegő kezével is viccelődött, az M1-nek hála, mindezt élőben láthatta az a néhány ember, aki nézte. Szerencsére a Nol.hu megőrökítette ezt a szép bejátszást: